Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

12.10.2014 16:34

Wczoraj przy okazji robienia spaghetti na obiad zrobiłam eksperyment i ugotowałam makaron według rady Kurta Schellera a mianowicie wkładania do do zimnej wody. Osobiście zrobiłam to pierwszy i ostatni raz, bo makaron nam nie smakował. Była jakiś taki jasny i jakby nie powiększył swojej objętości tak jak w przypadku tradycyjnego gotowania. Ogólnie nie przypadła mi ta metoda do gustu.

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

12.10.2014 20:10

Widziałam,to na ekranie ale sama bym się nie odważyła,co tradycja,to tradycja wolę makaron gotowany we wrzątku.:)

Stenka

Zadanych pytań: 467

12.10.2014 16:41

magia telewizji nie zawsze się sprawdza, lepiej pozostać przy swoich metodach

Wacław

Zadanych pytań: 1269

12.10.2014 16:42

czyli sprawdza sie opinia że telewizja kłamie ;) moi przodkowie i my zawsze wkładaliśmy makaron do gotującej się wody a makaron zawsze jest smaczny :-)

Odpowiedzi (50)

Renata22

Zadanych pytań: 672

12.10.2014 17:00

warto wiedzieć, żeby nie próbować ;)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

12.10.2014 17:00

Podziwiam.ja bym sie nie odwazyla.za bardzo lubie spaghetti

ZEWA

Zadanych pytań: 190

12.10.2014 17:03

Ja się odważyłam, ale mąż miał nie za ciekawą minę. Straszny z Niego makaroniarz.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

12.10.2014 17:05

Ja się odważyłam, ale mąż miał nie za ciekawą minę. Straszny z Niego makaroniarz.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

12.10.2014 17:18

Dobrze wiedzieć ,jeśli stosujesz jeden rodzaj makaronu i zawsze ten sam a ugotowałaś inaczej i jest różnica to myślę ,że nie warto stosować tego co polecił.Oglądałam wtedy ten program jak gotował spaghetti

Alex_M

Zadanych pytań: 119

12.10.2014 17:19

dobrze, że się dzielisz z nami doświadczeniem. chciałam wypróbować patent z zimną wodą, teraz wiem, ze nie warto ryzykować :)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

12.10.2014 17:21

miałam ochotę wypróbować tą metodę ale po przeczytaniu Twojej opinii zrezygnuję

Ania96

Zadanych pytań: 8

12.10.2014 17:46

dziękujemy za informacje :)

pestka

Zadanych pytań: 424

12.10.2014 18:27

Dzięki, za tą informację - ja zawsze wrzucam makaron do gotującej wody i wiem że będzie dobry po ugotowaniu

EmciaPichci

Zadanych pytań: 78

12.10.2014 18:37

nigdy nie słyszałam o takiej metodzie.. chyba spróbuję żeby się przekonać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak