Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renata9

Zadanych pytań: 329

25.09.2013 22:04

Wczoraj radziłam się Was, czy piekąc chleb mogę zastąpić wodę serwatką ( mam w przepisie 1 litr wody ). Dzisiaj upiekłam chleb właśnie z samą serwatką i muszę Wam powiedzieć, że chlebek wyszedł bardzo smaczny, po prostu "niebo w gębie"

Odpowiedzi (22)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

26.09.2013 14:28

piekłam już chleb mieszając wodę i maślankę i był świetny,długo wilgotny,chociaż u mnie tylko 2 dni wytrzymuje-później go już nie ma

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.09.2013 16:49

Ja właśnie najczęściej używam serwatki do pieczywa, nawet sojowej, kiedy robię domowy serek tofu. Ale lubię też wypić serwatkę :) więc nie dziwi mnie, że ten chlebuś wyszedł smaczny :) mam podobny przepis, gdzie właśnie dodaję serwatkę, albo maślankę rozcieńczoną wodą.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak