Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

20.12.2014 14:02

we wtorek dostanę 2 kuropatwy oczyszczone, co mogę z nich zrobić, nigdy nie jadłam i nie robiłam... polećcie linki do przepisów jak macie...

Najlepsze odpowiedzi (3)

Christopher

Zadanych pytań: 31

20.12.2014 23:47

Jeżeli chcesz upiec to umytego ptaka,nie moczonego, należy natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę.Następnie uformować tuszkę tak, aby nie wysychała (już kiedyś o tym pisałem), skrzydła, nogi blisko tuszki, całość obłożyć cienkimi paskami słoninki, obwiązać nitką ,polać tłuszczem i piec często skrapiając wodą, a potem wytworzonym sosem. Ptaka można nafaszerować pieczarkami, owocami, kapustą czerwoną. Zupka też jest smaczna,

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

20.12.2014 18:03

mozesz ugotowac rosół jest pyszny lub ja upiec w piekarniku

Renataj

Zadanych pytań: 1275

20.12.2014 20:40

Mój sąsiad-myśliwy, co roku przed 01.11. wywiesza na balkonie kuropatwy by skruszały - podobno jeśli chcemy je upiec i otrzymać miękkie smaczne mięso to podobnie jak dziczyzna kuropatwa musi skruszeć.

Odpowiedzi (5)

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

20.12.2014 23:25

dobra rada z tym kruszeniem mięsa, ale może na Nowy rok będą gotowe?

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

21.12.2014 14:42

dzięki Christoper, tak zrobię i nadzieję kaszą gryczana z prawdziwkami.... ALE SIĘ POMYLIŁAM W NAZWIE... BĘDĄ BAŻANTY DWA....

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

21.12.2014 14:48

Christoper- chyba można zrobić bażanta tak jak piszesz o kuropatwie?

Christopher

Zadanych pytań: 31

21.12.2014 16:56

@Zdzisław. Oczywiście,że możesz. Poza tym co napisałem z bażanta jest wspaniały gulasz. Ugotowane i nafaszerowane piersi np.pasztetem, pokroić i zalać galaretą,wspaniała przekąska.Możesz robić to samo co z kurczakiem czy kaczką.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

21.12.2014 19:06

podpowiedzi są przydatne.....dziękuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak