Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

23.10.2012 00:48

według Was bardziej szkodzi kawa parzona czy rozpuszczalna?

Odpowiedzi (5)

pajbek

Zadanych pytań: 257

23.10.2012 01:46

Moim zdaniem rozpuszczalna

kulinarny smak

Zadanych pytań: 97

23.10.2012 06:56

Rozpuszczalna jest pozyskiwana z mielonej kawy, ma takie same właściwości, ale zawiera nieco mniej kofeiny i wg mnie jest bardziej przetworzona. Zdecydowanie jak już trzeba pić to lepiej samemu mielić ziarna.

Habibi

Zadanych pytań: 690

23.10.2012 07:38

Jest naukowo/medycznie dowiedzione, że kawa rozpuszczalna jest niezmiernie szkodliwa dla żołądka, bardzo zakwasza morganizm i szkodzi osobom z wrzodami żołądka. Kawa parzona w szklance (gdzie zostają fusy) oraz w ekspresie przelewowym też nie jest najzdrowsza. Najlepsze są kawy z ekspresu ciśnieniowego oraz taka parzona w tygielku na gazie - stosowana w krajach arabskich i śródziemnomorskich.

ilovebake

Zadanych pytań: 70

23.10.2012 08:46

kawa rozpuszczalna to nie kawa

jozefinach

Zadanych pytań: 68

23.10.2012 09:09

Kawa rozpuszczalna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak