Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

31.08.2016 23:20

Widziałam pytanie o sposób wyczyszczenia spodu patelni, więc napiszę jakim sposobem udało mi się odszorować kratkę z piekarnika. Zalała mi się cała przy pieczeniu mięs (ciekło) i tak tłuszcz "przywarł", że NICZYM nie działało. Dopiero mąż mi podpowiedział, aby użyć pasty bhp. I to było genialne! Szorstką stroną gąbki delikatnie pocierałam nałożoną 3 minuty wcześniej pastę i kratka lśni jak nowa :) za to środek piekarnika, który się też rzecz jasna zalał do tej pory ślady po tym ma. Ale zamówiłam na allegro jakąś pastę (niemiecką czy jakąś...) i muszę ją w weekend wypróbować czy zejdzie (bo podobno taka świetna nie tylko do piekarnika, ale i garnków, przekonam się). Pastą bhp czyszczę też przypalenia na płycie gazowej. Schodzi od razu lub po krótkim czasie po nałożeniu. Trzeba pamiętać o dokładnym wypłukaniu!

Odpowiedzi (17)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

01.09.2016 10:33

dzięki za radę

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

01.09.2016 10:34

Przyda się. Dzięki :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

01.09.2016 12:24

Przydatna rada. Dziękuję.

pestka

Zadanych pytań: 424

01.09.2016 12:27

dzięki za radę - koniecznie wypróbuję

halina17

Zadanych pytań: 271

01.09.2016 12:35

Dobra rada :)

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

02.09.2016 00:03

Cieszę się, że komuś się jeszcze przyda :)

kasia.s

Zadanych pytań: 4

03.09.2016 07:46

Fajna rada:) na pewno się przyda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak