Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Danost

Zadanych pytań: 130

30.09.2013 09:58

Widziałam w sklepie różne rodzaje dyni, czym one się różnią? Którą wybrać do zupy, a która do ciasta?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

30.09.2013 10:08

Ja uwielbiam hokkaido i makaronową :) Używam wymiennie, w zależności od tego, jaką akurat mam pod ręką ;) Oczywiście makaronowa jest najlepsza do dań słonych, ale i w słodkich da się ją wykorzystać. Czasami kupuję tę dużą pomarańczową dynię, bo jest najłatwiej dostępna. Smaczna wyjątkowo jest też dynia piżmowa, często nazywana "butternut", al nie jest łatwo dostępna, przynajmniej u mnie.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

30.09.2013 10:06

Ja zawsze używam pomarańczową bo smakowo najbardziej mi odpowiada

gosia1988

Zadanych pytań: 526

30.09.2013 10:03

ja mam swoje dynie i tylko jeden rodzaj - i używam ją do zupy a sąsiadka robiła z niej ciasto, więc nie wiem czy ma to większe znaczenie jaki rodzaj...

Odpowiedzi (11)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

30.09.2013 10:01

Musiałabyś poczytać na temat dyń w interecie , jaką wybrać i do czego.U mnie w markecie jest tylko jeden rodzaj

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

30.09.2013 10:05

mam tylko jeden rodzaj i używam i do ciast i zup

Janina

Zadanych pytań: 159

30.09.2013 10:07

Mam swoją pomarańczową i jest dobra do wszystkiego;)

msmors

Zadanych pytań: 91

30.09.2013 10:09

ja również mam swoją pomarańczowa i dodaję ja do zupy jak i do placków dyniowych. Ciasta jeszcze z niej nie robiłam

gosia56

Zadanych pytań: 466

30.09.2013 10:19

muslę ze te z mocno pomarańczową skórką bedą najlepsze

erym

Zadanych pytań: 24

30.09.2013 11:12

wlasnie w piatek kupowalam dynie dla synka. naszczescie kazdy rodzaj byl opisany - te na kompot, te do ciast te do zupy. niestety nazw handlowych nie zapamietalam. ja kupilam taka w ciemno "zielonej" skorupie wlasnie na obiadek dla malego.

Klausia

Zadanych pytań: 251

30.09.2013 12:12

Moja ma kolor pomiędzy lekkim żółtym, a pomarańczowym kolorem. Dodają ją do ciast i zup, jeśli będę coś jeszcze robić innego z dyni to na pewno z takiej. Ciemno pomarańczową raz kupiłam i ciężko mi się z nia pracowało. Mała, a bardzo twarda, że nie sposób było ją przekroić nie wspinając o obieraniu. Tragedia.

Ela_K

Zadanych pytań: 13

30.09.2013 12:32

Pomarańczowa nadaje się do wszystkiego

Róża1

Zadanych pytań: 7

30.09.2013 12:34

ja używam taką dynię jaką dostanę:-), ale polecam te z pomarańczową chropowatą skórką:-). Dziękuję Habibi za super rady i mały wykład o dyniach.

pestka

Zadanych pytań: 424

30.09.2013 13:02

najczęściej używam pomarańczową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak