Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

27.07.2013 17:49

Wiem, że wielu osobom nie spodoba się moja wypowiedź, bo uzna że się czepiam ale to już jest przegięcie. Wiemy, że możemy dodać 5 zdjęć do przepisu gotowej potrawy. Mogą to być zdjęcia z różnych perspektyw ale ustawione inaczej w innej aranżacji. Jest to kilka różnych ujęć i jest okey. Ale jak widzę to samo zdjęcie i jest ono obrócone w prawo, w lewo, do góry nogami to już według mnie jest to lekka przesada. Czy tak trudno zrobić 3 różne zdjęcia ? Mi nasuwa się jedno, nabijanie punktów po najmniejszej linii

Odpowiedzi (42)

Konczi

Zadanych pytań: 632

27.07.2013 18:38

Uważam że to fajny pomysł można to wprowadzić a i może też warto by mistrz smaku pozostawiała ślad ze swoją oceną :) to tak co do zmian ;)

idealme

Zadanych pytań: 62

27.07.2013 18:38

to rzeczywiście jest lekkie przegięcie, ja bym to po prostu zgłaszała do doradcy. Szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam, że można dodać więcej zdjęć :)

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

27.07.2013 18:42

Chyba znowu jestem do tyłu z Regulaminem . Czy to znaczy , ze w przepisach krok po kroku mozna dodawać zdjęcia z etapów przygotowania a w normalnych maogą być zdjęcia z innych aranżacji ? Czarna magia . W każdym razie absolutnie nie podoba mi się dodawanie obróconych zdjęć. Kiedyś jak można było wstawiać różne aranżacje potraw wiele sie napracowałam ( i pewnie inni też ) by pokazać dania a to inaczej udekorowane , a to na innej zastawie , inaczej ułożone - po to by użytkownicy mogli wybrać który sposób im najbardziej odpowiada .I to wydawało mi się odpowiednie. Potem zaczęłam fotografować etapy robienia potrawy bo uważam , że jest z tego większy pożytek dla nowicjuszy ( takie też przepisy wstawiam na swój blog) - ale do głowy by mi nie przyszło jak już gotuję by kręcic talerzem tylko po to by złapać kilka punktów :(

mysza75

Zadanych pytań: 96

27.07.2013 18:52

zgadzam się z tobą w zupełności, dla mnie ważniejsze są zdjęcia etapów przygotowania tak w ogóle a nie 5 takich sam gotowego dania.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

27.07.2013 18:56

Myślę, że powinna być moderacja każdego przepisu przed dodaniem przez na stronę. Może dodawanie przepisów trwałoby dłużej, ale na stronie byłby porządek, wykluczone zostałoby łamanie regulaminu, a i my sami składając zamówienie na nagrodę nie czekalibyśmy z niecierpliwością na weryfikację, gdyż wiedzielibyśmy na czym stoimy.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

27.07.2013 18:57

Buniu jeżeli dodajesz przepis zwykły to możesz dodać do 5 zdjęć gotowej potrawy w różnych aranżacjach. Zaś jeśli dodajesz przepis kpk to idąc zgodnie z formularzem dodajemy zdjęcia z etapów przygotowania. Zapisujemy przepis i potem wchodząc znowu w ten przepis można dodać jeszcze 4 zdjęcia tak jakbyś dodawała do zwykłego przepisu. Ale mogą to być zdjęcia gotowej potrawy w różnych aranżacjach ( dekoracja, ułożenie inne na talerzu ) ale nie to samo zdjęcie obrócone w kilka stron i nie wolno dodawać też zdjęć z etapów przygotowania. Mam nadzieję, że wyjaśniłam wszystko dobrze, gdyby nie to mnie poprawcie proszę.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

27.07.2013 18:58

Konczi co do ocen Mistrza smaku to pewnie masz rację, ale nie jest to koniecznym warunkiem. Może DS i to zmieni.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

27.07.2013 19:02

odnośnie mistrzów smaku uważam, że dobrze byłoby gdyby przy przepisie było wiadomo kto go oceniał

ZEWA

Zadanych pytań: 190

27.07.2013 19:09

Tak ocena mogłaby być widoczna, tylko nie zapominajmy że to co nam smakuje nie znaczy, że zasmakuje MS i odwrotnie. Każdy ma swoje smaki, swoje gusta i gotuje tak jak mu na to pozwala często zasobność portfela. Tak samo czytając przepis np. na kompot i super wypasiony tort damy taką samą ocenę bo lubimy to i to ? Chyba nie, bo w tort trzeba włożyć dużo więcej pracy a kompot mamy zaledwie w kilka chwil. Ale to tylko moje zdanie z którym oczywiście nie musicie się zgodzić. I taka ocena jak: "nie zjadłabym" nie powinna być a np. przepis słaby lub nie spełnia norm. Bo takie stwierdzenie, że ktoś czegoś nie zje to jakoś tak nieładnie brzmi.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

27.07.2013 19:13

no właśnie chciałabym wiedzieć jakimi kryteriami kierują się mistrzowie smaku, czy oceniają trud włożony w przygotowanie potrawy, czy oryginalność pomysłu, a nie to czy lubią daną potrawę czy nie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak