Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

30.11.2015 17:15

witajcie.Czy można zamrozić upieczone,drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami? jeżeli tak to jak je najlepiej odgrzać po odmrożeniu aby smakowały jak świeże?w piekarniku?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

01.12.2015 09:33

Oczywiście, że można. Przed odpiekaniem rozmrażam wcześniej;)

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

30.11.2015 22:23

Można zamrozić ale zapisz lepiej datę. W piekarniku będzie najłatwiej ale na patelni też można.

mileneczka5

Zadanych pytań: 23

30.11.2015 22:38

oczywiscie ze mozna:) ja zawsze robie wiecej potem częśc zamrazam i mam gotowe wtedy gdy akurat mam na nie ochote:)

Odpowiedzi (32)

Renata9

Zadanych pytań: 329

30.11.2015 17:19

Jasne, że można. Często tak robię, a odgrzewam je zawsze w piekarniku. Chociaż na patelni też można, ale trzeba pilnować i uważać, aby się za bardzo nie przypaliły.

gosia56

Zadanych pytań: 466

30.11.2015 17:23

na pewno można zamrozić a pózniej najlepiej odgrzać w piekarniku ale na pewno takie świeże są najlepsze

ben-ka

Zadanych pytań: 459

30.11.2015 17:59

Można, często mrożę jak mam nadwyżkę, a odgrzewam wkładając je do gorącego piekarnika w naczyniu z przykrywą, bo na blaszce się jakoś podpiekają za mocno.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

30.11.2015 18:04

można, odpiekam w naparowanym piekarniku :)

Madzai

Zadanych pytań: 7

30.11.2015 18:11

Możesz spokojnie zamrozić, a potem odgrzać w piekarniku

joannaa24

Zadanych pytań: 0

30.11.2015 18:58

Możesz zamrozić, a najlepiej odgrzać w piekarniku, podgrzane w mikrofalówce już nie są takie dobre

anula-d

Zadanych pytań: 0

30.11.2015 19:12

Ja zamrażam a później odgrzewam w piekarniku.

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

30.11.2015 19:36

tak jak wyżej, wystarczy włożyć na chwilę do nagrzanego piekarnika :)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

30.11.2015 19:55

Ja takie rzeczy rozmrażam w temp pokojowej, a potem do nagrzanego dobrze piekarnika na kilka minut.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

30.11.2015 20:36

Oczywiście, że można zamrozić. Odmrażać najlepiej w temperaturze pokojowej i podgrzać parę minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak