Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

06.02.2016 19:06

Witam! Czy ktos tu ma doswiadczenie z podpuszczka? Czy uzywajac jej uzyskam wiecej sera z porcji mleka niz w przypadku robienia mleka ze zwyklego zakwaszonego mleka? Zastanawiam sie na kupnem, ale nie wiem czy jest sens skoro sera wychodziloby ilosciowo tyle samo. Pozdrawiam

Najlepsze odpowiedzi (3)

jola91

Zadanych pytań: 23

08.02.2016 10:14

Używając podpuszczki nie otrzymasz większej porcji sera, podpuszczka jedynie ścina mleko i używa się jej w różnych ilościach, np. gdy robisz mozzarellę dajesz mniej, a robiąc ser twardy dojrzewający dajesz więcej.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

06.02.2016 20:28

robiłam ser z podpuszczką, ale ze słodkiego mleka. ser przypominał smakiem i konsystencją mozzarellę.. z 5 litrów mleka wychodziło około 800-900 g sera

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

07.02.2016 00:31

nigdy nie robiłam takiego sera, zawsze tylko z kwaśnego mleka

Odpowiedzi (7)

Ela427

Zadanych pytań: 12

06.02.2016 22:10

Ja myślę, że ilościowo sera nie będzie więcej. Nie używałam podpuszczki, ale robię serek z kwaśnego mleka i wychodzi mi mniej więcej jak poprzedniczce ;)

adelajda

Zadanych pytań: 234

06.02.2016 22:13

Robiłam ser tylko z kwaśnego mleka... nie mam pojęcia jaki wyjdzie i ile ....

Janina

Zadanych pytań: 159

06.02.2016 22:18

Nie robiłam nigdy sera z podpuszczką, jeżeli robię to z kwaśnego mleka;))

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

07.02.2016 11:21

Dzieku Alex za konkretna odpowiedz :)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

07.02.2016 12:43

nigdy nie używałam

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

07.02.2016 13:02

nie używałam podpuszczki ,ser robię z kwaśnego mleka

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

07.02.2016 18:13

Niestety, nigdy nie robiłam takiego sera. Zawsze tylko ser z kwaśnego mleka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak