Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

03.08.2016 16:43

Witam. Czy macie jakiś sprawdzony sposób na oczyszczanie grzybków kurek? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

04.08.2016 14:06

czyszczę nożykiem i opłukuje wodą, a potem przekładam na ręcznik papierowy żeby wchłonął wodę

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

04.08.2016 09:32

najczęściej kurki umieszczam w misce z wodą a później wyciągam za pomocą łyżki cedzakowej i osączam z wody

bertpvd

Zadanych pytań: 19

03.08.2016 20:17

ja czyszczę pędzelkiem :) na prawdę warto - smak to wynagradza

Odpowiedzi (35)

Renata9

Zadanych pytań: 329

03.08.2016 17:06

Można je umyć pod bieżącą wodą, a potem dokładnie wysuszyć suszarką do włosów. Trochę to żmudne, ale sprawdzone :-)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.08.2016 17:16

Ja suche kurki posypuję solą, zale­wamy wrząt­kiem, mie­szamy, kurki pły­wają po powierzchni, piach idzie na dno, wybie­ramy łyżką cedza­kową, osu­szamy na papierowym ręcz­niku

Stenka

Zadanych pytań: 467

03.08.2016 17:21

ja moczę zmieniając wodę

Benita

Zadanych pytań: 1

03.08.2016 18:54

Myję pod bieżącą wodą

pestka

Zadanych pytań: 424

03.08.2016 19:13

czyszczę pod bieżącą wodą na sitku

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

03.08.2016 20:59

zalewa sie wrztakiem.

benka

Zadanych pytań: 15

03.08.2016 21:12

Czyszczę na sucho pędzelkiem, wychodzą chrupiące.

dodi

Zadanych pytań: 256

03.08.2016 21:14

płuczemy pod bieżącą wodą również

Klausia

Zadanych pytań: 251

03.08.2016 21:17

Płukanie pod bieżącą wodą.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

03.08.2016 21:27

Suche oczyszczam pędzelkiem a mokre /np. z poranną rosą/ płuczę pod bieżącą wodą.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak