Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

22.12.2015 16:37

Witam. Jak najlepiej obrać ze skórki orzechy przeznaczone do zrobienia masy do ciasta.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Camill

Zadanych pytań: 2

22.12.2015 23:30

wcale nie obieram

Mniam

Zadanych pytań: 87

23.12.2015 08:47

Robię taką masę, że nie obieram orzechów. Zmielone gotuję na mleku i nie ma tej charakterystycznej goryczki.

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

23.12.2015 09:14

stosuję sposób z gorącą wodą

Odpowiedzi (13)

Konczi

Zadanych pytań: 632

22.12.2015 17:01

Obrane orzechy włoskie włóż do piekarnika na 180 stopni i piecz przez kilkanaście minut, wyciągnij na bawełnianą ściereczkę, zawiń i potrzyj - łupinka ładnie powinny Ci odejść.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

22.12.2015 17:25

Robię podobnie jak Konczi:)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

22.12.2015 17:35

trzeba podprażyć w piekarniku lub na patelni

berys18

Zadanych pytań: 1434

22.12.2015 18:33

ja zalewam wrzątkiem, chwilę moczę i zdejmuje skórkę

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

22.12.2015 19:43

Ja daję do nagrzanego piekarnika na kilka minut

pestka

Zadanych pytań: 424

22.12.2015 20:13

zalewam wrzątkiem i po chwili obieram albo prażę na patelni

Habibi

Zadanych pytań: 690

22.12.2015 20:17

mam ten sam problem z włoskimi, bo muszę dużo obrać do kutii ;) zalewam wrzącą wodą i pozostawiam na noc - a rano żmudne obieranko ;) a kutii roboię przysłowiowe "wiadro" ;)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

22.12.2015 20:58

zaparzam wrzątkiem

Franciszek

Zadanych pytań: 4

22.12.2015 21:00

najlepiej podprażyć

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

22.12.2015 21:12

Zalewam orzechy wrzątkiem, trzymam je tam, a potem zdejmuję skórkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak