Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

11.12.2015 08:35

Witam jak to jest z tym surowym jajkiem i salmonellą? Chciałabym ozdobić pierniczki lukrem królewskim ale czy mogę mieć pewność że surowe białko jajka nie zaszkodzi nam nawet po kilku tygodniach? zazwyczaj pierniczki na choinkę ozdabiałam lukrem z białka,a te do zjedzenia tradycyjnym czyli cukier+sok lub woda. jakie jest Wasze zdanie?

Odpowiedzi (27)

Janina

Zadanych pytań: 159

11.12.2015 11:06

Ja robię lukier z cukru pudru i cytryny;))

Kasnaj

Zadanych pytań: 154

11.12.2015 11:19

sparz jajka jak chcesz robić taki lukier

pestka

Zadanych pytań: 424

11.12.2015 11:46

więc aby nie mieć takich dylematów robię lukier z cukru pudru i cytryny

halina17

Zadanych pytań: 271

11.12.2015 13:30

Ja staram się nie robić nic z surowymi jajkami , czy żółtka czy białka , wolę nie ryzykować nie mam 100 % pewności z jajkami.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

11.12.2015 13:47

Jak się boisz o te surowe białka w lukrze, to zrób lukier z cukru pudru, wody, cytryny. Jak się uprzeż na ten 1 lukier, to sparz jajka wrzątkiem i kup od pewnego źródła.

Franciszek

Zadanych pytań: 4

11.12.2015 14:14

lepiej zrobić bez białka lukier

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

11.12.2015 14:18

Ja zawsze sparzam jajka wrzątkiem i jeśli korzystam z surowych jajek do kremu czy lukru to używam jajek tylko takich które mam od rodzinki z wioski

ilka01

Zadanych pytań: 6

11.12.2015 15:05

zrób lukier z soku z cytryny i cukru pudru

Alex_M

Zadanych pytań: 119

11.12.2015 15:52

świeże jajeczko warto umyć i sparzyć wrzątkiem :)

Aneta41

Zadanych pytań: 74

11.12.2015 16:48

Ja bym jajka umyła i sparzyła, myślę, że warto też zwrócić uwagę na datę przydatności do spożycia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak