Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

09.05.2015 12:30

Witam:) Jak trwoga to na Doradcę Smaku:): )Kochani zrobiłam ciasto z owocami, masą i na wierzch wylałam galaretkę, niestety ładnie to nie wygląda :( czym mogłabym przyprószyć czerwoną galaretkę, aby ukryć niedoskonałości? dziękuję za pomoc.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

11.05.2015 14:08

najprostszy sposób to dodanie drugiej warstwy krzepnącej galaretki, ale ja już ratowałam się kiedyś z takich opresji zarówno bitą śmietaną w szprycy, jak i startą czekoladą - próbowałam polewać stopioną czekoladą, ale to też nie przynosi jakiegoś super efektu...

Motorek

Zadanych pytań: 1446

10.05.2015 20:50

posyp płatkami migdałowymi

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

09.05.2015 21:06

posyp wiórkami kokosowymi zamaskują wszelkie niedoskonałości

Odpowiedzi (29)

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.05.2015 12:31

jak nie zastygła to polecam wiórki kokosu :)

Gracer

Zadanych pytań: 124

09.05.2015 12:38

może cieniutka tafla czekolady

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.05.2015 13:02

można wierzch galaretki wygładzić gorącym nozem moczonym w gorącej wodzie

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

09.05.2015 13:24

Możesz posypać suchą galaretką innego koloru lub ugotować w mniejszej ilości wody, jak stężeje drobno pokroić i posypać

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.05.2015 14:02

Pewnie,że możesz posypać suchą galaretką , ja czasem tak sobie robię

ben-ka

Zadanych pytań: 459

09.05.2015 14:03

Ja bym rozrobiła jeszcze galaretkę i wylała na tą zastygniętą, wtedy będzie grubsza warstwa i nie będzie przeświecała się przez nią masa.

AgaS10

Zadanych pytań: 650

09.05.2015 14:09

posmaruj delikatnie warstwą rozpuszczonej czekolady:)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

09.05.2015 14:09

Druga myśl - Jeszcze możesz zastygniętą galaretkę przełożyć do szprycy i bezpośrednio udekorować nią ciasto na przemian z owocami tworząc paski, trójkąty czy ćwiartki jeżeli jest to okrągłe ciasto. - mam nadzieję,że wiesz o co mi chodzi:)

AgaS10

Zadanych pytań: 650

09.05.2015 14:09

posmaruj delikatnie warstwą rozpuszczonej czekolady:)

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

09.05.2015 14:26

Najlepiej po prostu wiórkami kokosowymi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak