Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia123410

Zadanych pytań: 22

29.04.2016 11:44

Witam jedliście już szparagi? jak przygotować żeby nie były gorzkie?

Odpowiedzi (45)

gosia56

Zadanych pytań: 466

01.05.2016 10:32

Dzisiaj będę miała na obiadem mniam ;)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

01.05.2016 11:10

Nie jem szparagów

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

01.05.2016 11:41

Jeszcze w tym roku nie jedliśmy szparagów

Habibi

Zadanych pytań: 690

02.05.2016 07:40

Nigdy nie trafiłam na gorzkie szparagi, ale sądzę, że przyczyna może leżeć w ich starości! Czasem są przerośnięte, ale wówczas będą również bardzo włókniste! Stawiałabym na czas leżenia w sklepie w niesprzyjających warunkach, bez wody w zbyt wysokiej dla nich temp. Zawsze, kupując szparagi, sprawdzam czy są jędrne i sprężyste (nie mogą być wiotkie i zwiędnięte) i jakie mają dolne końcówki, powinny być lekko matowe i po naciśnięciu musi pojawiać się sok! Te dłużej leżące zazwyczaj miejsce cięcia mają ciemne i mocno wyschnięte, więc takich nie kupuję!

Ola1984

Zadanych pytań: 295

18.06.2016 07:04

W tym roku już jadłam :) Do wody warto dodać szczyptę cukru :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak