Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

16.11.2014 15:28

Witam. Kupiłam cebulę i taka ostra, że wszyscy płaczą:) Jak sobie radzicie z takim warzywem, aby mniej łez wyciskało :)

Odpowiedzi (27)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

16.11.2014 16:57

Cebulę przed krojeniem potrzymać w bardzo zimnej wodzie, lub w lodówce/zamrażalce, albo kroić ją na dworze/balkonie, mieć ostry nóż, zapałka w ustach-nie działa.

pestka

Zadanych pytań: 424

16.11.2014 17:02

zakładam okulary - takie do pływania - trochę pomaga

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

16.11.2014 17:11

ja nalewam trochę zimnej wody na deskę jak kroję A minusy to pewnie jakiś niedzielny frustrat, któremu rosół nie wyszedł

Dorian

Zadanych pytań: 1093

16.11.2014 17:36

nic nie dziala, trzeba plakac

Alex_M

Zadanych pytań: 119

16.11.2014 17:56

mój mąż ma rewelacyjny sposób... powiedział, że najlepiej włożyć maskę do nurkowania haha chociaż ostatnio mam też taką ostrą cebulą, że nie dość, że płaczę ja to jeszcze córka w pokoju też ;) ale tłumaczę sobie, że przecież zdrowa jest to trzeba jeść ;)

ania2610

Zadanych pytań: 4

16.11.2014 17:58

dostałam kiedyś patent na zapalanie świecy podczas krojenia, teraz tak robię i sama nie wiem, czy to się sprawdza, czy cebula słaba

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

16.11.2014 18:33

ciekawe porady

Krewa007

Zadanych pytań: 1

16.11.2014 19:24

Ja mam przetestowane, że zanim kroję cebulę - wrzucam ją do zimnej wody tak na - min. a dodatkowo dokładnie obcinam końcówkę- przyjanmniej u mnie zawsze działa:)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

16.11.2014 19:26

Latem większe ilości cebuli /np. do sałatek na zimę/ kroję na tarasie i obywa się bez łez. A kiedy tę samą cebulę kroję w domu to ryczę jak bóbr.

Lis

Zadanych pytań: 56

16.11.2014 19:33

Robię tak jak Krewa007, próbowałam z zapałką - jak dla mnie to nie zdaje egzaminu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak