Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

03.09.2014 10:50

Witam :) Mam dużo chrupek do mleka różnego rodzaju : płatki, muszelki, i jakieś z miodem i czekoladowe kulki i poduszeczki... :) mojemu dziecku już nie smakują :( Poradźcie jak je mogę wykorzystać, żeby się nie zmarnowały ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

03.09.2014 19:37

słodkie płatki pokruszone na grys są świetne do posypywania lodów i zimnych deserów, ale można nimi zagęścić masę na bajaderki, przygotować warstwowy deser z bitą śmietaną lub twarożkiem (rocottą lub mascarpone) z dodatkiem owoców, ale można dosypywać po trochę do surowego ciasta na piernik, muffinki czy ciasto bananowe :)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

03.09.2014 22:23

Zmiel i dodaj do ciasteczek

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

03.09.2014 10:57

do bloku czekoladowego możesz dosypywać po trochu ,ja robiłam z kukurydzianymi ale i inne tez się nadają .

Odpowiedzi (32)

Czyki

Zadanych pytań: 72

03.09.2014 10:51

Tak myślałam o jakimś ciastku.. ale sama nie wiem :)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

03.09.2014 11:11

możesz rozkruszyć , dodać masło i zrobić chrupiący spod do sernika na zimno

Klausia

Zadanych pytań: 251

03.09.2014 11:36

Można jest pokruszyć wymieszać z masłem i będą stanowiły spód różnych ciast bez pieczenia czy deserów :)

molanka

Zadanych pytań: 14

03.09.2014 11:41

zwykłe płatki można pokruszyć i dodać do panierki np. do kotleta schabowego, będzie bardziej chrupiący

everay

Zadanych pytań: 1

03.09.2014 11:42

ja zazwyczaj wykorzystuje do bloku, jest super:)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

03.09.2014 11:52

Możesz pokruszyć i podać jako deser warstwowy - np. z dodatkiem jogurtu naturalnego i świeżych owoców, blok czekoladowy też jest fajnym pomysłem, możesz też tak jak ktoś już zasugerowała wcześniej spód pod sernik na zimno.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

03.09.2014 12:16

Widziałam kiedyś babkę z czekoladowymi kulkami na DS - ciekawie wyglądała. Ja zwykle kruszę takie płatki dodaje orzechy, odrobinę mąki, żółtko, masło cukier i robię kruchy spód do jakiejś tarty.

Renata9

Zadanych pytań: 329

03.09.2014 12:16

można zmielić blenderem i dodać np. do ciasteczek, które będziesz piekła

Margo1

Zadanych pytań: 2141

03.09.2014 12:40

Dodac do panierki ,jeśli sa to płatki, deser możesz zrobić dodać owoce i jogurt naturalny

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.09.2014 12:49

Ja lubię robić z płatków kukurydzianych szybkie ciasteczka, rozpuszczam czekoladę dodaję płatki i kupkami nakładam na papier.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak