Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

21.05.2015 13:11

Witam. Mam taki problem. Kupiłam sól jodowaną i niestety po otwarciu w domu okazała się bardzo wilgotna, w solniczce nie chce się sypać. Pomóżcie co mogę zrobić. Dziękuję za pomoc.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

21.05.2015 13:20

spróbuj do solniczki wsypać trochę ziarenek zwykłego ryżu powinny wchłonąć nadmiar wilgoci

Wacław

Zadanych pytań: 1269

21.05.2015 14:07

dodac do solniczki kilka ziaren ryżu

Ola1young

Zadanych pytań: 7

21.05.2015 14:31

z dodaniem ryzu do soli to dobry pomysł

Odpowiedzi (27)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

21.05.2015 13:38

No własnie mam to samo, jest wilgotna ,kupiłam inną sól i juz była sucha , a ta mokrą przeznaczę na coś innego

Janina

Zadanych pytań: 159

21.05.2015 13:39

Zawsze mam w solniczce ryż i nie wilgotnieje. Stosuję to od dawna;)

dollce

Zadanych pytań: 0

21.05.2015 13:55

Ja również dodaje ziarenka ryżu do solniczki

halina17

Zadanych pytań: 271

21.05.2015 14:22

Tylko dodanie ryżu spowoduje osuszenie z wilgotności soli . Możesz dodać więcej ziarenek surowego ryżu to szybciej wchłonie wilgoć np łyżeczkę lub łyżkę w zależności od wielkości solniczki.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

21.05.2015 14:24

Ja podobnie jak poprzednicy dodaję ryż do solniczki

gosia56

Zadanych pytań: 466

21.05.2015 14:35

Ale jak sól jest wilgotna to ryż i tak nie pomorze sól musi wyschnąć a najlepiej kupic nową ale suchą a ta przeznaczyć do gotowania

Konczi

Zadanych pytań: 632

21.05.2015 14:38

włóż ziarenka ryżu powinny wyciągnąć wilgoć

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

21.05.2015 14:48

z mojego doświadczenia wynika ,że ziarenka ryżu tu nie pomogą, moim zdaniem najlepiej sól wysuszyć w piekarniku

Jagódka77

Zadanych pytań: 1

21.05.2015 15:22

ja stosuję ten patent z ryżem i u mnie się sprawdza

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

21.05.2015 15:38

myślę że ten ryż jest mało skuteczny najlepiej kupić nową a tę zużyć podczas gotowania potraw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak