Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MonikaW

Zadanych pytań: 41

17.03.2017 21:36

Witam, planuję zakup nowej formy do tarty - do tej pory miałam taką zwykłą chyba aluminiową, jaką Wy polecacie ceramiczną, szklaną a może sylikonową?

Odpowiedzi (47)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

18.03.2017 09:53

mamy szklaną i jest ok

Habibi

Zadanych pytań: 690

18.03.2017 10:05

jak dla mnie najlepsza jest ceramiczna, najlepiej się piecze i jest stabilna, ale niestety spadła mi na szklane kafelki i pękła! mam starą metalową, ale jakoś mam opory i czasami mam wrażenie, że czuję jakiś metaliczny posmak w brzegach tarty, zależnie od rodzaju farszu... mam też silikonową, ale nie piecze tak dobrze, bo niestety spód się lubi zaparzyć i być wilgotny, a nie o to w tarcie chodzi ;) np i silikonowa jest miękka, niestety zdarzyło mi się złamać tartę kiedy zdejmowałam z duzpej blachy :/ szukam nadal odpowiedniej ceramicznej do swojej kolekcji ;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

18.03.2017 10:11

mam metalową z wyciąganym dnem i tą sobie chwalę najbardziej, mam jeszcze bez dna wyciąganego ale to już nie to

adelajda

Zadanych pytań: 234

18.03.2017 10:23

Mam ceramiczną, szklaną , silikonową , najlepiej mi się piecze w szklanej

gosia56

Zadanych pytań: 466

18.03.2017 10:34

mam też metalową ale jak bym kupowała nową to bym kupiła taką z wyjmowanym dnem a silikonowa to musiała by być dobrej firmy bo niektórych firm które są tanie to są do niczego ;)

pestka

Zadanych pytań: 424

18.03.2017 10:52

do tarty mam metalową , ceramiczną ale najczęściej używam szklaną

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

18.03.2017 11:11

Ja mam szklaną i silikonową, lubię używać szklaną

jan_mag

Zadanych pytań: 1

18.03.2017 11:13

Silikonową, bo bardzo łatwo wszystko wyjąć i nie przywiera.

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

18.03.2017 14:12

najbardziej lubię tradycyjne metalowe ze zdejmowanym dnem

Konczi

Zadanych pytań: 632

18.03.2017 14:36

ja skusiłabym się na ceramiczną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak