Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

29.10.2016 09:31

Witam! Pytanie do wlascicieli kuchenek indukcyjnych. Ja niedawno zamontowalam swoja plyte, mam komplet garnkow specjalnie do indukcji i dopiero kilka dni pracuje w kuchni w nowych warunkach. I dzis pojawilo sie pytanie- a co jak bede chciala smazyc, np placki ziemniaczane lub nalesniki bez tluszczu tak jak to robilam juz jakis czas na poprzedniej zwyklej kuchence. Przeciez na indukcji nie wolno podgrzewac pustych naczyn, a chyba nie wyleje ciasta na zimna patelnie? Jak to jest z tym beztluszczowym smazeniem na indukcji. Pomozecie?

Odpowiedzi (17)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

29.10.2016 23:01

Musisz kupić patelnię do kuchni indukcyjnej i ją przed smażeniem placków, naleśników posmarować lekko tłuszczem. .

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

30.10.2016 00:57

używam indukcje poprzedniego sponsora, puste patelnie rozgrzewam czy rondle, nie ma problemu, wszystkie moje smażone, duszone, gotowane przepisy od 2,5 roku są na indukcji, po prostu trzeba sie nauczyć ustawień, ale to samo wchodzi i po kilku gotowaniach wiesz co i jak, garnki mam z tadar stalowe, emaliowane olkusza i patelnie konigfhoffer, szybkowary tureckie

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

30.10.2016 01:03

nie wyobrażam sobie teraz powrotu do gazu, szybko gotuje, z prądem wychodzę dobrze, gazu sie pozbyłam, duzo szybkowarów używam, dużo placków, nalesników smażę na suchej patelni lub recznikiem kuchennym przetrę patelnię, cebulę do rosołu piekę przekrojoną na połowę ze skórką na małej suchej teflonowej patelni

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

30.10.2016 11:21

W mojej kuchni- ja czytalam w instrukcji mojej plyty zeby nie podgrzewac pustych naczyn bo plyta moze sie zniszczyc a system awaryjnego wylaczania moze nie zareagowac na czas. Raz tylko przypadkiem mialam pusty garnek na wlaczonej plycie i od razu wlaczyl mi sie sygnal, zeby zdjac naczynie. Mam tez garnki emaliowane, ktorych uzylam kilka razy i musialam je dac w odstawke bo zauwazylam ze dno, zewnetrzne, popekalo, a sa magnetyczne wiec teoretycznie nadaja sie do indukcji. Acha- a jaaka masz ta patelnie teflonowa do indukcji? Ja mam bez teflonu, to jest jakas niemiecka firma, ale podobna jest do zepterowych

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

01.11.2016 00:56

Nie znam się na indukcji. Nie ma to jak zwykła gazowa :)

Edith85

Zadanych pytań: 20

01.11.2016 17:44

Ja normalnie rozgrzewam puste garnki czy patelnie i nie ma problemu

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

01.11.2016 18:16

@edith, @ alex- ale czy jak rozgrzewacie puste naczynia na kuchence indukcyjnej to nie wlacza wam sie alarm? Ja mam tak w mojej z poprzedniego sponsora, ze jak mam pusty garnek na wlaczonej plycie to mi pika. Nawet w instrukcji mam opis na samym poczatku w uwagach, ze nie wolno podgrzewac pustych naczyn. Zaznaczam ze mam naczynia specjalnie do indukcji. Powoli sie zastanawiam czy to na pewno byl dobry wybor..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak