Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

monikaT83

Zadanych pytań: 11

27.02.2014 09:46

Witam serdecznie!:) To moje pierwsze pytanie do Was:) proszę o podpowiedź jak w naturalny sposób zabarwić krem do ciasta lub bitą śmietanę na zielono? Z góry dziękuję za pomysły:))

Najlepsze odpowiedzi (3)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.02.2014 13:53

ja myslałam o jakijś zieleninię szpinak, ewelntualnie galaretka ,ale jeśli chodzi o ciasto to prędzej ta zielona galaretka

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

27.02.2014 09:55

Bez barwnika się chyba nie obejdzie :(

ZEWA

Zadanych pytań: 190

27.02.2014 09:55

Wydaje mi się Moniczko, że jak śmietanę lub krem to tylko barwnik może być. Jak dodasz jakiś płyn to może ci się masa rozrzedzić. Zawsze używam barwników, bo się boję że masa nie wyjdzie i nie ryzykuję. Oczywiście może ktoś wie jak sobie z tym poradzić, to chętnie poczytam. Każda rada się przyda.

Odpowiedzi (14)

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.02.2014 09:50

jak śmietanę kiedyś farbowałam to po prostu dodałam barwnik zielony mino ze prawie wcale nie lubię barwników albo galaretkę zieloną chociaz kolor jest słaby

monikaT83

Zadanych pytań: 11

27.02.2014 10:02

tak właśnie myślałam,ze barwnik chociaż czytałam gdzieś,że sok ze szpinaku??? ale właśnie wydaje mi sie,że to rozrzedzi krem..

brioszka

Zadanych pytań: 26

27.02.2014 10:09

a może spirulina? nie wiem czy da radę, ale ona zabarwia na zielono :) nigdy nie próbowałam zabarwiać bitej śmietany,ale koktajle ładnie zabarwia.

brioszka

Zadanych pytań: 26

27.02.2014 10:10

zabarwić* literówka,przepraszam :)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

27.02.2014 10:20

Na blogu Pyzy znalazłam sernik z dodatkiem herbaty matcha. http://smacznapyza.blogspot.com/2013/04/sernik-z-herbata-matcha.html Widać, że ma piękny kolor to może tym spróbujesz.

Pyszota

Zadanych pytań: 85

27.02.2014 11:03

oprócz barwnika polecam herbatę matcha

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

27.02.2014 11:04

Ja robiłam kiedyś krem z kiwi zblendowanego i przetartego przez ścierkę. Do tego rozpuszczoną w małej ilości wody galaretkę i pięknie wyglądał i smakował. Myślę, że jakby dodać do niego inny krem, kolor by zachował.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

27.02.2014 11:08

Naturalnie oprócz herbaty macha można zabarwić krem na zielono taką roślinką, która się nazywa pandan - widziałam gdzieś u kogoś na blogu ciasto z pandanem. Niestety ja szukam tego specyfiku od pół roku i nigdzie nie znalazłam w sprzedaży.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

27.02.2014 11:24

można zabarwić szpinakiem a śmietanę galaretką zieloną

sara1

Zadanych pytań: 478

27.02.2014 11:28

chyba bez barwnika się nie obejdzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak