Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

30.07.2014 17:41

Właśnie mamy sezon na obienie przetworów . Robiąc dżemy , przed zamknięciem słoika kładę na wierzch folię skropioną alkoholem . Zapobiega to powstaniu pleśni w dżemach .

Odpowiedzi (38)

Ania84

Zadanych pytań: 67

30.07.2014 22:07

ja przecieram tylko zakrątki ściereczką nasączoną spirytusem i się trzymają

misia53

Zadanych pytań: 339

30.07.2014 22:14

ja tak robiłam na buteleczki z sokiem ale słusznie ,ze z dzemem można też tak samo

Janina

Zadanych pytań: 159

30.07.2014 22:50

Dobra rada, dziękuję;)

asiczekz

Zadanych pytań: 6

30.07.2014 23:00

cenna rada :) na pewno skorzystam jak w końcu zdecyduję się na dżemy :)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

30.07.2014 23:22

Warto wiedzieć, dzięki za radę :)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

31.07.2014 07:37

fajny pomysł, dzięki

gosia56

Zadanych pytań: 466

31.07.2014 07:38

nigdy tak nie robię;)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

31.07.2014 07:39

ja tak nie robiłam jeszcze

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

31.07.2014 09:05

dobra rada, ale jak słoiki są dobrze zawekowane pleśń się u mnie nie pojawia

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

31.07.2014 12:34

nie słyszałam o folii, ale słyszałam by brzeg przetrzec alkoholem, dzięki za radę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak