Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

31.12.2013 19:13

Właśnie oglądałam jakieś wiadomości- a tu newsy typu, że UE zakazuje używania wędzarek do sporządzania wędzonych wędlin i ryb, w trosce o nasze zdrowie. Ustawa podobno jest już podpisana, a ponieważ za słaby był sprzeciw Polski, wejdzie ona w życie chyba od września( tu nie wiem czy dobrze pamiętam) Co wy na to?

Odpowiedzi (24)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

01.01.2014 11:46

plocia- o ogórki kiszone i kapustę kiszoną też był dym jakiś czas temu- nasza kochana matka Unia chciała zakazać produkcji gdyż wg niej są to produkty zepsute... Nie pamiętam jak skończyła się ta nagonka na ogórki, ale mam nadzieję że ucichła.. Co do wędzarni na własne potrzeby- myślę że nie są w stanie nikomu tego zabronić, więc nie ma się o co bać- oni czepiają się tylko zakładów produkcyjnych na masową skalę.. Owszem- można coś regulować, ulepszać, ale mam wrażenie że oni chcą "udupić" polski rynek Ciekawe jakie wystosują regulacje odnośnie oscypka, a mają na to jakiś czas do namysłu. Podobnie było niedawno z tematem sprzedaży ziół, czyli sklepów zielarskich.. Bo zioła mogą wchodzić w interakcje z lekami itp.. Owszem mogą, ale trzeba najpierw wypić ich hektolitry! Jak zawsze zabierają się za robotę od d..y strony.. Dopalacze i inne gówna zabijają, uzależniają i niszczą ludzi a im nie pasuje herbata ziołowa, swojska kiełbasa i ogórek! BRAK SŁÓW!!

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

01.01.2014 11:48

Co do wędlin, oczywiście od tradycyjnej kiełbasy, o niebo lepsza wg UE jest wędlina produkowana na szeroką skalę, za pomocą konserwantów, ulepszaczy, które dwa tyg po rozkrojeniu są różowiutkie jak pupcia niemowlaczka..

norweska20

Zadanych pytań: 400

01.01.2014 12:11

dziwna sprawa z tym wędzenie

mysza75

Zadanych pytań: 96

01.01.2014 12:23

dojdzie do tego że będziemy mieć kiełbasę niezjadliwą jak na zachodzie , gdzie wędzenie zastępuje się smarowaniem takiej kiełbasy świństwami różnymi które imitują zapach wędzonego. widać nie mamy jeść zdrowo a mamy być truci.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak