Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

25.09.2013 19:44

właśnie zobaczyłam, że jeden słoiczek z sokiem jeżynowym mi sfermentował :( czy da się to chociaż uratować i przerobić na wino lub inny smakowy trunek domowy, czy mam wylać ?

Odpowiedzi (19)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

25.09.2013 20:01

Niestety, pozostaje go jedynie wylać.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

25.09.2013 20:05

trzeba go wylać

cooleczka

Zadanych pytań: 539

25.09.2013 20:16

ja też bym wylała

Renata9

Zadanych pytań: 329

25.09.2013 20:24

ja bym nie ryzykowała tylko wyrzuciła

6zer

Zadanych pytań: 21

25.09.2013 20:50

wolałabym nie ryzykować i bym wylała

Janina

Zadanych pytań: 159

25.09.2013 21:02

Z jednego słoika wina nie zrobisz, musisz wylać;)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

25.09.2013 21:04

do wina jak najbardziej ale jeden słoik to za mało chyba że masz już nastawione to możesz śmiało wlać do butli :)

Karmel-itka

Zadanych pytań: 1

26.09.2013 12:52

jeden słoiczek na wino to za mało, lepiej wylać. chyba, że masz już uszykowaną większą ilość - wtedy można zacząć robić wino.

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.09.2013 15:24

Może na wino to niekoniecznie, ale możesz spróbować przefermentować ten sok na ocet winny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak