Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

28.09.2015 18:03

Wróciłam niedawno z Zakopanego i tam na nowo odkryłam baraninę.Cud ,miód...i szukam sprawdzonych pysznych przepisów .Może pomożecie przyrządzić coś pysznego z baraniny..

Najlepsze odpowiedzi (3)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

28.09.2015 18:21

Też chętnie poczytam. Kiedyś, kiedyś na wakacjach w gospodarstwie agroturystycznym k. Zakopanego jadłam prawie co dziennie przez 10 dni baraninę smaczną, pyszną i apetycznie pachnącą. Niestety od tego czasu próbuję w różnych karczmach, knajpach, restauracjach i nigdy juz tak dobrej nie jadłam, nie wspominając o tym, ze kilka razy mięso po prostu śmierdziało.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

28.09.2015 18:50

Z baraniny jadłam tylko bigos i to też z Zakopanego , różnił się wszystkim smakiem , kolorem ,aromatem .Był fantastyczny w smaku , wystarczy dodac inne mięso i potrawa od razu inna .

Habibi

Zadanych pytań: 690

30.09.2015 07:34

ja właśnie nie jadam typowej baraniny zrażona smakiem tej, której próbowałam 20 lat temu ;) tak mi to pozostało w pamięci, że chyba nie mialabym odwagi na kolejną próbę ;)

Odpowiedzi (6)

anemon

Zadanych pytań: 163

28.09.2015 19:58

@Renataj, jeśli mięso śmierdziało, to być może było to mięso ze starych sztuk. Jagnięcina, czyli mięso z młodych sztuk pozbawiona jest tego specyficznego smaku i wymaga niedługiego czasu obróbki termicznej.

Janina

Zadanych pytań: 159

28.09.2015 20:03

Baranina jest wspaniała ale trzeba ją dobrze przyrządzić. Mięso musi być obgotowane parę razy, bo trudno jest się pozbyć specyficznego zapachu. Następnie naszpikować dobrze czosnkiem natrzeć przyprawami i upiec w piekarniku- ja tak robiłam , jest pyszne;)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

28.09.2015 20:12

Jak wpiszesz na stronie DS w okienko baranina, to Ci wyjdą propozycje dań. Oto link : http://www.doradcasmaku.pl/przepisy/widok/tabela/szukaj/baranina

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

28.09.2015 20:24

BARANINA W KAPUŚCIE czyli JESIENNE NARODOWE DANIE NORWEGII Baranina na dziko Baranina duszona z kapustą Marynowana baranina pieczona Eli Baranina duszona z ziołami Baranina w kapuście włoskiej Baranina w kapuście BARANINA PO HINDUSKU baranina w curry baranina z grochem i pęczakiem baranina duszona w kapuście baranina w warzywach baranina duszona z jarzynami baranina po arabsku baranina z kapustą Baranina duszona w jarzynach baranina z ogórkami kiszonymi kołduny z baranina i wołowiną Baranina z bazylią Baranina po litewsku baranina w sosie koperkowym Baranina po węgiersku Baranina z cytryną baranina z duszonym szczawiem Baranina z papryką z szybkowaru baranina w porach baranina po sarepsku baranina z ziemniakami i grzybami baranina gotowana z kminkiem baranina po myśliwsku Baranina w włoską kapustą baranina z porami Baranina z wiśniami Baranina w słojach Baranina z pomidorami z szybkowaru Baranina z curry z szybkowaru Baranina duszona w winie baranina w jarzynach Baranina z kapustą baranina z cebulą i pomidorami baranina z ryżem baranina z grilla zupa z baranina baranina z grzybami Baranina z musztardą baranina z fasola Baranina duszona z twarogiem Baranina z pieca Baranina w sosie żurawinowym baranina po gruzińsku czosnkowa baranina w pomidorach baranina duszona po angielsku Baranina z białą fasolą baranina na słodko Baranina w ciescie. Baranina w estragonie Baranina w sosie serowym Szpikowana baranina Baranina z kapustą kiszoną

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

29.09.2015 11:26

Dzięki Kobietki za podpowiedzi.Ja też myślałam że baranina jest niesmaczna ,ale gdy zjadłam tak pysznie przyrządzoną wciąż nie mogę zapomnieć tych smaków.

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

30.09.2015 11:14

Habibi uwierz miałam to samo.ale się przełamałam .Trafiłam na świetne miejsce gdzie serwują przepysznie zrobioną baraninę(na zdjęciu właśnie zajadam gulasz z baraniny i moja mina mówi wszystko)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak