Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

31.01.2013 11:14

wybieracie olej rzepakowy czy słonecznikowy?

Odpowiedzi (6)

Andrzej8

Zadanych pytań: 57

31.01.2013 11:17

słonecznikowy

rjustysia

Zadanych pytań: 190

31.01.2013 11:18

słonecznikowy

Habibi

Zadanych pytań: 690

31.01.2013 11:38

słonecznikowy do surówek, ale do smażenia tylko rzepakowy! ma wysoką temp. dymienia, a słonecznikowy jest szkodliwy po smazeniu!

cooleczka

Zadanych pytań: 539

31.01.2013 11:44

dla mnie rzepakowy ma taki specyficzny posmak, dlatego nie dodaję go do sałat; a rzeczywiście zauważyłam, że ze smażeniem na słonecznikowym jest kiepsko

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

31.01.2013 12:01

Z pestek winogron - słonecznikowy w drugiej kolejności. Rzepakowy mi ,,pachnie" i smakuje nie tak ( zresztą oliwy z oliwej też nie używam bo mi nie smakuje)

Habibi

Zadanych pytań: 690

31.01.2013 12:31

Ja za oliwą z oliwek też nie przepadam, zwłaszcza EV, która jest zbyt intensywna w smaku i zapachu, a poza tym gorzka! używam czasami oliwy smakowej z czosnkiem, ziołami lub chili... natomiast mam jakiś uraz do oleju sojowego! nie znoszę go, choć kiedyś używałam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak