Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

natusam

Zadanych pytań: 1

19.04.2014 18:52

wyszedł mi za rzadki krem czekoladowy (czekolada, śmietanka, masło) co robić?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

19.04.2014 19:51

najlepiej dodać trochę rozpuszczonej żelatyny

sandra24

Zadanych pytań: 0

20.04.2014 21:14

Napisz jak "uratowałaś" krem.

joanna30

Zadanych pytań: 50

19.04.2014 21:52

wczoraj miałam podobny problem z polewą do mazurka. Dodałam jeszcze jedną tabliczkę czekolady, wstawiłam do lodówki i wyszła polewa idealna :)

Odpowiedzi (12)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

19.04.2014 18:57

Moim zdanie za krótko trzymałaś w lodówce , wstaw na kilka godzin ,jesli się nie uda to leć po produkty i zrób jeszcze raz albo kup gotowy, a żelatynę dodałaś ?

Czyki

Zadanych pytań: 72

19.04.2014 19:23

Wstaw do lodówki, lub spróbuj dodać żelatynę :)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

19.04.2014 19:34

W lodówce powinien stężeć, albo można dodać budyń w proszku.

MagdaXXX

Zadanych pytań: 318

19.04.2014 19:43

proponuję dodać żelatynę ale tylko troszkę a następnie wstawić do lodówki i powinno być ok. Ale z czekoladą tak jest potrzebuje czasu aż zgęstnieje więc głowa do góry będzie dobrze

halina17

Zadanych pytań: 271

19.04.2014 19:54

Jeśli nie stężeje krem rozpuść żelatyny z 2-3 łyżeczki zależy ile kremu masz i dodaj tężejącą żelatynę.

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

19.04.2014 20:05

żelatynę dodawałm do rzadkiego i było potem dobre

Milka100

Zadanych pytań: 76

19.04.2014 22:05

dodaj żelatyny troszeczkę

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

19.04.2014 22:49

ja bym spróbowałam wstawić do lodówki

Agnieszka-87-25

Zadanych pytań: 51

20.04.2014 07:12

chwilę do lodówki wstawić i powinno być ewentualnie można z żelatyną próbować

Klausia

Zadanych pytań: 251

20.04.2014 08:19

Dodaj trochę żelatyny, gęstego budyniu bądź jeśli tego masła nie jest tam dużo, to jeszcze jego można dodać więcej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak