Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mumolek454

Zadanych pytań: 1

21.02.2014 15:47

wyszła mi za rzadka masa budyniowa do karpatki jak ja zagescic

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

21.02.2014 19:59

zależy do czego miał być krem,możesz rozpuścić galaretkę 1 szkl.wody i jak zacznie gęstnieć dodać do kremu i zmiksować:)albo zostaw w lodówce może zgęstnieje:)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

21.02.2014 15:52

a ostygła już całkiem? Napisz jakie dałaś proporcje, nie każdy ma taki sam przepis na masę do karpatki. Jedni robią z jajkiem, inni bez itp. Napisz jak robiłaś to może coś zaradzimy :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

21.02.2014 16:46

ja kiedyś uratowałam za rzadką masę budyniową 2 łyżkami błyskawicznej manny... ale nie wiem czy u Ciebie już ostygła? a może wystarczy, że ją schłodzisz w lodówce?

Odpowiedzi (11)

Noruas

Zadanych pytań: 232

21.02.2014 16:02

właśnie, stała w lodówce? ile czasu? bo to dużo pomaga. W ostateczności można wspomóc się żelatyną.

artur7

Zadanych pytań: 1324

21.02.2014 16:41

dodalbym zelatyny lub galaretke

Konczi

Zadanych pytań: 632

21.02.2014 17:04

Dodałaś już masło ??? może faktycznie żelatyną spróbuj ...

halina17

Zadanych pytań: 271

21.02.2014 17:10

Najlepiej dodaj trochę żelatyny rozpuszczonej w malutkiej ilości wody.

Janina

Zadanych pytań: 159

21.02.2014 17:18

Ja zagęściłabym kaszą manną ugotowaną na gęsto:)

Mati13

Zadanych pytań: 1524

21.02.2014 17:20

a może po zmiksowaniu z maslem wsyp trochę śmietan fix i jeszcze chwilę pomiksuj?

ElizaT

Zadanych pytań: 750

21.02.2014 17:22

Ja również zagęściłabym manną kaszą.

everay

Zadanych pytań: 1

21.02.2014 19:43

ja również ratuje się zawsze kaszą manną:)

as28

Zadanych pytań: 294

21.02.2014 20:45

ja bym dodała galaretki lub kaszki manny

treonina

Zadanych pytań: 1213

21.02.2014 21:44

chyba najlepiej dodać kaszy manny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak