Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pycholka

Zadanych pytań: 78

25.09.2014 15:44

Z czego o tej porze roku polecacie zrobić dżem albo pastę warzywną do kanapek?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

25.09.2014 18:30

powidła ze śliwek lub dżem z dyni

gibli

Zadanych pytań: 20

25.09.2014 16:26

dżem gruszkowy z jabłkiem i imbirem)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

25.09.2014 16:37

ja polecam pastę z bakłażana, powidłam śliwkowe

Odpowiedzi (32)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

25.09.2014 16:21

dzem z dyni :) a paste do kanapek z ciecierzycy. mozna z dodatkiem papryki, dyni lub tradycyjny hummus :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

25.09.2014 16:55

moze ze śliwek , mirabelek

Malinka

Zadanych pytań: 302

25.09.2014 17:11

Ja również polecam śliwki, to mój ulubiony owoc do przetworów :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

25.09.2014 17:12

pastę z papryki, póki jeszcze tania

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

25.09.2014 17:14

Jeśli chodzi o dżem to zdecydowanie jabłka i śliwki

Renata9

Zadanych pytań: 329

25.09.2014 17:16

ja w tej chwili robię dżem z żurawiny leśnej z gruszką, bardzo polecam

Janina

Zadanych pytań: 159

25.09.2014 18:00

Pasta z papryki, zapraszam do moich przepisów;)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

25.09.2014 18:05

Ja teraz przerabiam dynie i na słodko i pikantnie.

Habibi

Zadanych pytań: 690

25.09.2014 18:11

Jeśli chodzi o dżem, to chyba moja ulubiona pora roku - bogactwo jabłek, śliwek i gruszek, a do tego np. dynia :) Pasty warzywne można przygotować z dodatkiem warzyw korzeniowych (marchew, seler, pietruszka), kolorowych papryk (pieczonych lu duszonych) oraz np zielonych warzyw (brokuł, szpinak) - świetną bazą są strączkowe jak fasola, soczewica czy cieciorka. Ja lubię pasty na bazie pieczonego lub grillowanego bakłażana z dodatkiem orzechów, sezamu, czosnku, etc.

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

25.09.2014 18:16

Dzem z sliwek, pasta z ciecierzycy lub avocado.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak