Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

marcia7

Zadanych pytań: 166

18.12.2013 21:13

Z jakich mięs powinno się robić tradycyjny,polski pasztet na święta?

Odpowiedzi (26)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

18.12.2013 21:57

Pasztet robię z mieszanego mięsa wieprzowina,wołowina i drób.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

18.12.2013 22:02

Najczęściej robię drobiowy z dodatkiem wątróbki wieprzowej :)

jasiek

Zadanych pytań: 1346

18.12.2013 22:10

u mnie robiło się z królika

idealme

Zadanych pytań: 62

18.12.2013 22:48

ja robię z gęsi :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

18.12.2013 23:03

Można robić go z : wątróbki, mięsa wieprzowego, mięsa drobiowego, królika, kaczki, gęsi, boczku.

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

19.12.2013 00:07

pasztet robię z mięsa drobiowego, wieprzowego i wątroby

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

19.12.2013 00:42

można również zrobić mieszany drobiowo-wieprzowy-jak komu smakuje:)

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

19.12.2013 02:35

1)--Wołowina, wieprzowina, boczek, wątroba , warzywa od pieczenia mięs 2)---Drobiowy_ gotowany drób ( kurczak , kaczka, gęś, perliczka , kura - pieczone _ warzywa od pieczenia i gotowania )_ wątróbka drobiowa 3)--- z zająca , boczku , wątroby 4)-- królika , boczku, wątroby, 5)---nutrii- boczku , wątroby 6) z gołębi , boczku , wątróbki drobiowej 7)-- z dziczyzny ( dzik, sarna ) wątroba , trochę warzyw z pieczenia 8)-- pasztety rybne Oczywiście można w masę wmieszać grzyby , żurawinę, orzechy , suszone śliwki . Mozna robić w cieście lub nie.'Mozna piec , gotoać w kompieli wodnej lub na parze. Wszystkie są dobre. Warzne by miały sporo tłuszczu i jajek bo inaczej to będą reociny a ne pasztet. No i by były dobrze doprawione.

iwi

Zadanych pytań: 115

19.12.2013 05:21

Najlepszy wieprzowo-drobiowy

monisia1977

Zadanych pytań: 15

19.12.2013 05:54

ja daję trochę wołowego wieprzowego drobiu i wątróbkę drobiowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak