Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

28.07.2014 07:07

Za kilka dni planuję urodzinki dwuletniej córeczki, mam problem z zaplanowaniem ciepłej kolacji dla 14 osób aby nie nastać się przy kuchni ... Co proponujecie ?

Odpowiedzi (26)

Seba

Zadanych pytań: 1313

28.07.2014 08:52

Do udek delikatnie obgotuj ziemniaki i razem z udkami tylko trochę później wrzuć do piekarnika - będą pyszne.

Konczi

Zadanych pytań: 632

28.07.2014 09:02

Pomysł z sałatką ziemniaczaną świetny :) chyba skusze się na nią zamiast na ziemniaki czy kluseczki

Klausia

Zadanych pytań: 251

28.07.2014 09:09

ziemniaki pieczone w piekarniku i mięso pieczone z piekarnika :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

28.07.2014 09:11

a może zupa gulaszowa z pieczywem na ciepło, a później sałatki

anemon

Zadanych pytań: 163

28.07.2014 09:15

Dla mnie na taka kolację idealnym rozwiązaniem jest zawsze sałatka ziemniaczana, możesz dodatkowo podać również 2-3 rodzaje pieczywa.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

28.07.2014 09:16

Warto rozważyć bigos, można go zrobić wcześniej i odgrzać

Janina

Zadanych pytań: 159

28.07.2014 09:25

Ja zawsze preferuję krokieciki z barszczem, jak najbardziej krokiety możesz zrobić i opanierować wcześniej i odgrzać w piekarniku. Do mięsa pieczonego albo udek możesz podać chipsy ziemniaczane na gorąco, surówkę, sałatkę ;)

magdziorka6

Zadanych pytań: 365

28.07.2014 10:41

a ja proponuje paseczki piersi kurczaka obtoczone w jajku i zmielonych płatkach kukurydzianych upieczonych w piekarniku bez grama tłuszczu są świetne do tego pieczone ziemniaczki:-)

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

28.07.2014 11:38

Ja proponuję jakieś danie jednogarnkowe, które możesz wcześniej przygotować w później tylko podgrzać. Fajnym rozwiązaniem jest podgrzewacz, w którym takie jedzenie może sobie stać przez dłuższy czas

Ola1984

Zadanych pytań: 295

28.07.2014 11:39

Tak, polecam ci sałatkę ziemniaczaną na zimno, z sosem koperkowo-czosnkowym, do tego właśnie mogą być roladki o których piszesz. Możesz też zrobić chili con carne, leczo, zupę gulaszową, bogracza lub strogonow - wystarczy podgrzać je jedynie przed podaniem, a przygotować wcześniej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak