Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nalewki i alkohole- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Beata73

Zadanych pytań: 1093

06.11.2013 10:19

Zachciało mi się robić wino winogron. Wlałam wyciśnięty sok,dałam drożdże, pożywkę, wodę i cukier.Zakorkowałam szczelnie i zaczęło buzować. Dwa razy zlewałam bo się klarowało i przestało bulgotać. Teraz jak zaczęły grzać kaloryfery to bulgocze od nowa jak szalone. Czy to jest normalne? Dodałam drożdże do win nie musujących. Jak bulgotnie to unosi się normalny-winny zapach tylko kiedy będę go mogła zlewać do butelek?

Najlepsze odpowiedzi (1)

Dorian

Zadanych pytań: 1093

06.11.2013 10:25

Ja nigdy nie dodaje drożdzy, wiec ono nie bulgocze, pracuje powoli.

Odpowiedzi (1)

Mimi3

Zadanych pytań: 8

06.11.2013 10:53

Jak na moje to dobrze że bulgocze, ale nie wiem jak długo ma stać przed przelaniem do butelek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak