Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Misiakova

Zadanych pytań: 193

24.04.2014 13:45

Zakupiłam komosę ryżową, wiem że muszę ją wypłukać w zimnej wodzie by pozbyć się saponin. Tylko ile razy trzeba to zrobić? po czym poznać że jest już Ok?

Najlepsze odpowiedzi (3)

halina17

Zadanych pytań: 271

24.04.2014 16:44

Przed gotowaniem zalej zimną wodą i odstaw na co najmniej pół godziny, następnie wlej z wodą na sitko , wypłucz zimna wodą,odstaw do odsączenia nadmiaru wody . Zalej zimną osolona wodą do smaku i gotuj ok 30 minut na wolnym ogniu.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

29.04.2014 20:50

a gdzie można ją kupić bo akurat dzisiaj szukałam w markecie i nie znalazłam???

halinah

Zadanych pytań: 1

30.05.2014 07:54

przyznam, że nie wiem

Odpowiedzi (3)

pestka

Zadanych pytań: 424

24.04.2014 14:37

Wydaje mi się że wystarczy dobrze wypłukać pod bieżącą wodą na sicie, a po opłukaniu i wysuszeniu można ją lekko podprażyć na patelni bez tłuszczu i wtedy ugotować.

bhb8

Zadanych pytań: 1

29.05.2014 15:43

szczerze to chyba nigdy nie miałam z tym styczności

monikalangier

Zadanych pytań: 0

23.10.2014 11:07

Ja odstawiam na całą noc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak