Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nalewki i alkohole- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kulinarny smak

Zadanych pytań: 97

27.08.2013 07:59

Zalałam maliny wódką, ale teraz zastanawiam się czy odlać wódkę z sokiem i maliny zasypać cukrem i połączyć ze sobą później czy oddzielić maliny i dodać syrop cukrowy?

Najlepsze odpowiedzi (3)

pestka

Zadanych pytań: 424

27.08.2013 08:22

ja najpierw zasypuję owoce cukrem, potem dodaję spirytus lub pół na pół z wódką

misia53

Zadanych pytań: 339

27.08.2013 10:39

trzeba robić ekonomicznie jak benka czy anemon

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

27.08.2013 08:02

ja bym zlała taką i potem dodałabym cukru,bo z malin zasypanych cukrem i wyjętych z alkoholu nic nie zrobisz

Odpowiedzi (11)

Janina

Zadanych pytań: 159

27.08.2013 08:18

Tak musisz zrobić, jak pisze @mamusia1. Ja robię inaczej, najpierw owoce zasypuję cukrem, a pózniej daję spirytus;)

Beata73

Zadanych pytań: 1093

27.08.2013 08:20

a ja robię jeszcze inaczej: zagotowuję maliny,zlewam sok, zalewam go pół na pół z wodą-bo jeat za gęsty,do gorącego dodaję cukier a jak ostygnie to łączę z alkoholem.to rodzinny i sprawdzony przepis.

Beata73

Zadanych pytań: 1093

27.08.2013 08:21

a teraz zrób jak moje poprzedniczki radzą

bietka

Zadanych pytań: 563

27.08.2013 08:27

mój mąż najpierw zasypuje maliny cukrem i odstawia na około 3-4 dni, a potem odcedza maliny i do soku dolewa spirytus

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.08.2013 08:44

tez zawsze zasypuję owoce cukrem az puszczą sok pózniej dolewam spirytus

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.08.2013 09:13

Ja również owoce zasypuję cukrem odczekam parę dni potem wlewam spirytus

ben-ka

Zadanych pytań: 459

27.08.2013 09:18

Odcedż ten nalew i owoce zasyp cukrem,po rozpuszczeniu wyciągnie z owoców wszystkie %,a następnie wymieszaj ze zlanym spirytuesm.Owoców nie wyrzucaj ,wykorzystasz je do deserów ale tylko dla osób dorosłych:)

anemon

Zadanych pytań: 163

27.08.2013 09:22

Ja najczęściej najpierw zasypuję cukrem maliny, a dopiero później dolewam alkohol lub robię tak jak napisała @ben-ka. Tak jest najlepiej i ekonomicznie, nic się nie marnuje.

czekoladka_m

Zadanych pytań: 380

27.08.2013 12:31

ja mam mnóstwo malin, więc zawsze zalewam je alkoholem, potem dodaje syrop cukrowy

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

27.12.2013 23:50

też najpierw dodaję cukier,a po jakimś czasie alkohol

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak