Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ela427

Zadanych pytań: 12

10.02.2016 21:15

Zamierzam zrobić szynkę wędzoną. Jakich przypraw używacie do marynowania przed uwędzeniem?

Odpowiedzi (22)

gosia56

Zadanych pytań: 466

11.02.2016 09:29

czosnek listek laurowy ziele angielski jałowiec

Ela427

Zadanych pytań: 12

11.02.2016 09:34

Dzięki na pewno skorzystam z podpowiedzi

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

11.02.2016 09:44

Użyj nst. przypraw : czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, majeranek, kminek, tymianek, sól peklowana, kolendra, goździki, jałowiec.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

11.02.2016 10:46

to zależy co kto lubi dodaję kucharka , magi w płynie , pieprz w ziarenkach , liść laurowy , ziele angielskie

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

11.02.2016 12:40

też zamierzam zrobić ,przyprawy podobne jak wyżej już podane

mysza75

Zadanych pytań: 96

11.02.2016 13:28

sól peklowa, pieprz, jałowiec, kolendra,liść laurowy i ziele

Madzik239

Zadanych pytań: 15

11.02.2016 17:22

Pieprz kolorowy,czosnek, ziele angielskie-koniecznie połamać w ręce listki oraz liść laurowy.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

11.02.2016 18:07

U mnie standardowo sól peklowa, liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, pieprz ziołowy, czosnek i czasem czasem kolendra.

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

11.02.2016 19:38

np. czosnek,majeranek,liść laurowy,pieprz,czerwona papryka

agaK.

Zadanych pytań: 311

11.02.2016 19:51

U mnie zawsze tata robił genialne mięso nie tylko szynkę wędzone prawdziwie dymem, ale częściej wędził ogniem bez parzenia. Wiem że dodawał podstawowe przyprawy, ja jak dla niego peklowałam to zawsze dorzuciłam trochę 'od siebie';) Np goździki, majeranek, a szczególnie do dziczyzny np kolendra. Co do soli peklowej zawsze się tylko spieraliśmy bo on dawał peklowej bo dobrze zabija wszelkie pasożyty ale jest bardzo chemiczna a ja wolałam zrobić gęsty roztwór z solą kuchenną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak