Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

20.01.2014 12:46

Zamrażarkę mam pełną mrożonych truskawek, nie wiem jak je wykorzystać i jak z nimi postępować. Rozmrażać? A może do pewnych deserów nie trzeba ich rozmrażać? Co z nich smacznego przyrządzić? Proszę o pomoc, bo się zagubiłam :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

20.01.2014 13:00

do ciasta z galanterką nie rozmrażaj, ułóż zamrożone wtedy galaretka szybciej ściągnie.Możesz zrobić pierogi z truskawkami ja daje wtedy zamrożone truskawy, koktajl bym zrobiła z jogurtem, nadzienie serowo truskawkowe do naleśników

Alex_M

Zadanych pytań: 119

20.01.2014 13:44

zazdroszczę, bo my już swoje wyjedliśmy ;) do koktajli i smoothie, do drinków (uwielbiam daiquiri), do truskawkowego sernika na zimno i zupy truskawkowej :) pycha :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

20.01.2014 13:44

deserek z pianki truskawkowej lub kluski na parze z sosem truskawkowym

Odpowiedzi (36)

Iwona32

Zadanych pytań: 103

20.01.2014 12:48

zrób gofry z truskawkami, możesz zrobić jakieś ciastko, deser, naleśniki wykorzystaj jak tylko możesz:)

Czyki

Zadanych pytań: 72

20.01.2014 12:49

Są pyszne z galaretką. Galaretkę rozpuścić wg przepisu i wrzuć truskawki, zachowują smak:)

norweska20

Zadanych pytań: 400

20.01.2014 12:49

do ciast nie trzeba rozmrażać- można dać mrożone..poza tym jeśli w blenderze jest kruszarka do lodu- można je tą funkcją miksować....zazdroszczę takich zapasów truskawek!!!!!!

AnielskaSlodycz

Zadanych pytań: 92

20.01.2014 12:50

zrób jakis pyszny deser wymyślony:)

Czyki

Zadanych pytań: 72

20.01.2014 12:50

Taki sorbet z mrożonych truskawek och pycha:):)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

20.01.2014 12:52

Idealny sorbet z mrożonych turkawek: 300 g truskawek, 150 g schłodzonego mascarpone i 5 łyżek cukru. Mieszamy blenderem i jemy. Pyszne, zdrowe i tanie. Ja robię z różnych mrożonych owoców.

Ania321

Zadanych pytań: 179

20.01.2014 12:54

chciałabym mieć teraz zamrażarkę pełną truskawek :) ja używam ich głównie do ciast (bez rozmrażania) lub miksuję i robię koktajle :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

20.01.2014 12:56

ja mam też sporo, ale gotuję z nich kompoty, bo bardzo lubimy

Noruas

Zadanych pytań: 232

20.01.2014 13:00

ja bym użyła do tarty

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

20.01.2014 13:00

Siostra mrożone truskawy dodaje do drinków - miksuje zamrożone w blenderze, łaczy z różnymi alkholami (zamiast kostek lodu). Ja truskawki rozmrażam i gotuję, miksuje i na 2 szklanki musu truskawek daję 1 galaretkę truskawkowego i mam masę do przełożenia ciasta, jeśli dasz 3 szklanki musu to będziesz mieć lekko stężałą frużelinę do chałki lub gofrów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak