Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

24.01.2016 23:34

Zastanawiam się jak w przepisach oznaczacie koperek, pietruszkę (czy lubczyk) jeśli dodajecie mrożone - jako mrożone, czy też świeże? Ja stosuję zamiennie świeże i mrożone (a czasem i suszone), ale jeśli chodzi o te 2 pierwsze to zazwyczaj po prostu jako "koperek siekany" lub "natka pietruszki posiekana" (lub piszę w opisie, że dałam mrożone).

Odpowiedzi (15)

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

25.01.2016 12:22

zaznaczam dodatek a w opisie dodaje , czy mrożony , czy świeży

pestka

Zadanych pytań: 424

25.01.2016 13:51

koperek i natkę pietruszki zaznaczam jako świeże - ewentualnie w opisie dodaję szczegóły

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

26.01.2016 00:49

Oznaczam w przepisach-koper, pietruszkę, lubczyk, szczypiorek jako świeże i mrożone i posiekane.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

27.01.2016 16:41

Zawsze zaznaczając czy daje świeżą czy mrożona

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

29.01.2016 23:39

Nie korzystam z mrożonej zieleniny... daje świeżą lub suszoną i wtedy zaznaczam, że suszona.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak