Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mitek111

Zadanych pytań: 15

02.02.2014 17:44

Zastanawiam się nad zakupem patelni ceramicznej. Czy jest ona lepsza niż teflonowa? Która jest praktyczniejsza?

Odpowiedzi (21)

Ankha

Zadanych pytań: 112

02.02.2014 18:31

@Alex, kupiłam je okazyjnie nie spodziewając się super jakości. Następną patelnię również planuję kupić ceramiczną choć już nie z jasną powłoką

mysza666

Zadanych pytań: 371

02.02.2014 18:51

Ja mam dwie ceramiczne- po ok 120 zł za sztukę. Albo nie potrafię o nie dbać, albo są do kitu. Na początku było ok, smażyło się jak na obłoczku, teraz się przypala. Wolę teflonowe, bo w tej cenie można już tefala kupić i wytrzymuje dłużej. Nie jest prawdą, że tefon nie jest zdrowy. Wystarczy nie doprowadzić do zdarcia wierzchniej powierzchni

norweska20

Zadanych pytań: 400

02.02.2014 19:39

ja tam wolę teflon i już:)

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

02.02.2014 19:57

Ja tez wole teflonową, miałam ceramiczne - jedna się zepsuła a do drugiej wszystko przewiera... może nie były super firmowe, ale wcale ni były tanie.

mysza75

Zadanych pytań: 96

02.02.2014 20:03

ja polecam aluminiowe, teflonowa u mnie starcza na rok, ceramiczna też, aluminiowe mam już 2 rok i są nie do zdarcia

anemon

Zadanych pytań: 163

02.02.2014 20:03

Od ponad 2 lat intensywnie używam dwie patelnie ceramiczne, absolutnie nic z nimi się nie dzieję, ciągle wyglądają jak nowe.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

02.02.2014 20:08

Ja mam wszystkie ceramiczne w sumie 5. Wcześniej miałam teflonowe i jak przyszedł czas na wymianę kupiłam ceramiczne. Na początku nie mogłam sie przyzwyczaić, bo jednak smaży sie na nich troche inaczej niż na teflonowych (na początku wydawało mi sie ze gorzej) i miałam ochote otworzyc okno i pożegnać sie z nimi :). Cena sprawiła że jednak tego nie zrobiłam :). Po kilku miesiącach się do nich przyzwyczaiłam i smaży mi się tak samo dobrze jak wcześniej na teflonowych. ALe rzeczywiście przyznac muszę że są bardzo delikatne i łatwo je przegrzać. Robią sie na nich brzydkie plamy, które trudno usunąć (zwłaszcza jesli smaży sie na małej ilosci tłuszczu). Nauczyły mnie ostrozności, uważam na nie bardziej niż na teflonowe, ale mino wszystko jeśli bedę wymieniać to myślę że nadal bedą to patelnie ceramiczne.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

02.02.2014 20:09

A zapomniałam dodać ze o ile co do patelni jednak mam troche mieszane uczucia to z garnków jestem super zadowolona. Rewelacyjnie sie sprawdzaja.

AGNIESZKA144

Zadanych pytań: 338

03.02.2014 05:47

ja mam teflonową i bardzo sobie ją chwalę

engie23

Zadanych pytań: 1

29.08.2014 08:45

ja używam teflonowej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak