Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

28.07.2013 21:27

Zauważyłam, że wiele osób robiąc domowe lody dodaje żółtko ( są też przepisy bez żółtka ). Ja nigdy go nie dodaję a Wy dodajecie czy nie ?

Odpowiedzi (26)

Janina

Zadanych pytań: 159

28.07.2013 21:53

Ja robię na lody z całymi jajkami;)

Janina

Zadanych pytań: 159

28.07.2013 21:58

Zropbiłam dzisiaj pierwszy raz , dałamm 400 ml śmietany 30%, mrożone truskawki ok. 3 szklanki, 3 jajka całe, cukier puder do smaku, są pyszne;)

mimi

Zadanych pytań: 31

28.07.2013 22:00

nie robię lodów

2milutka

Zadanych pytań: 134

28.07.2013 22:07

ja nie robię lodów nie pomogę:(

aisoglam

Zadanych pytań: 321

28.07.2013 22:16

Też nie dodaję żółtka do lodów :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

28.07.2013 22:23

jeszcze nigdy nie robiłam lodów

Alex_M

Zadanych pytań: 119

28.07.2013 22:42

ZEWA, ja kiedyś zadałam to pytanie na jednym bardzo popularnym blogu i dostałam odpowiedź, że jajko ma wpływ na konsystencję, są po to żeby nie lody nie zamarzły na kamień, żeby były bardziej puszyste. ale ja robie bez jajek :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

28.07.2013 22:52

ostatnio robiłam i dodawałam ale całe jajka :)

Mniam

Zadanych pytań: 87

28.07.2013 22:57

Robię bez jajek.

Łucja

Zadanych pytań: 28

28.07.2013 23:32

często robię z żółtkami, lody mają wtedy bardziej intensywny smak i są bardziej puszyste, dodatek żółtek lub alkoholu sprawia że lody nie są tak strasznie twarde, choć i tak będą twardsze od kupnych.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak