Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

patusia

Zadanych pytań: 561

20.01.2011 00:52

Zdecydowana większośc ludzi używa patelni teflonowej. Używacie innych patelnii? Jeżeli tak to w przygotowaniu jakich potraw lepiej spisują się niż te teflonowe?

Odpowiedzi (3)

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

20.01.2011 09:32

No to jestem dziwakiem bo prawie nie używam patelni teflonowej . Używam dużej i małej żeliwnej , woka , grillowej , do naleśników .Nawet jajecznica smazona na zwykłej patelni smakuje inaczej . Nie przepadam za potrawami smażonymi bez tłuszczu - może i zdrowe ale za to smakiem nie dorównują normalnym .

pacpaw

Zadanych pytań: 266

20.01.2011 09:34

Teflonowej używam małej (24cm) głównie do podgrzewania i szybkiego smażenia. Jeśli chodzi o duszenie, smażenie ale większej ilości składników (np. na obiad) dobrze jest mieć dużą patelnię żeliwną.

borgia

Zadanych pytań: 89

20.01.2011 11:02

Dobrze mieć - to prawda. Choć ciężko się myje ze względu na ciężar własny ;). Smażę ostatnio nagminnie mięsa na ceramicznej. Teflonowej nie mam do dziś... Za to patelni mam 7. Plus nie tyle patelnia, ile płaskie naczynie żeliwne, które można wsadzić do piekarnika, po wcześniejszej obróbce na palniku (IKEA).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak