Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania67

Zadanych pytań: 1134

01.04.2015 17:35

Ziemniaki na placki trzecie tradycyjnie czy wyręcza was jakiś sprzęt?

Odpowiedzi (59)

borgia

Zadanych pytań: 89

02.04.2015 12:22

W sokowirówce. Dla mnie są lepsze, bo odciskam przy okazji większość soku. Ale wiem, że dopóki się nie sprawdzi, to się tego nie zauważy. Mam zaledwie trzyosobową rodzinę, która zjada niemożliwe ilości placków (zdecydowanie najmniej ja), ale robić przy tym nie ma komu. Dbając o palce - a co za tym idzie o smak placków - i czas temu poświęcony sięgnęłam po najprostszy sprzęt i tak mi zostało. Ostatnio nawet nie wyciągam resztek płatków ziemniaków, tylko smażę jak leci. Do samego końca ziemniaki są jasne (i takież placuszki), ale taki efekt to chyba przypadek połączenia odwodnionych ziemniaków i podejścia do całości - gdzie wcześniej nadmiar płynu ziemniaczanego przeważał i masa reagowała normalnie - utleniając się. Obecnie nikt mnie nie przekona do ręcznego.

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

02.04.2015 12:29

Zawsze korzystam z maszynki

Jagódka77

Zadanych pytań: 1

02.04.2015 13:11

trę ręcznie na tarce

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

02.04.2015 13:38

kiedyś tylko ręcznie ale odkąd mam robot z tutejszego katalogu nagród to on mnie wyręcza

gabrysia12

Zadanych pytań: 4

02.04.2015 18:28

Zależy od tego czy mam dużo do tarcia czy mało. Jeśli dużo wyręcza mnie maszyna jeśli mało to trę ręcznie.

miodunka

Zadanych pytań: 45

02.04.2015 20:03

lepsze są tarte ręcznie ale z reguły puszczam na maszynę

tomek18

Zadanych pytań: 706

05.04.2015 08:36

trzemy na tarce tradycyjnie ucierając sobie z palca naskórek:) ale uwielbiamy i robimy dosyć często szczególnie z gulaszem lub sosem pieczarkowym

gosia561

Zadanych pytań: 1389

06.05.2015 13:52

maszynka do mielenia za mnie trze

Adamorek

Zadanych pytań: 1402

09.05.2015 15:08

robię je w maszynie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak