Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

caralajna

Zadanych pytań: 435

13.04.2014 21:07

Znacie jakieś potrawy/ciasta wielkanocne z innych krajów?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

14.04.2014 10:57

bardzo mi smakuje włoskie ciasto,Colomba Pasquale

halina17

Zadanych pytań: 271

14.04.2014 11:53

Nie mam potrzeby znania potraw ciast wielkanocnych innych krajów ponieważ kultywuję tradycję Polską.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

13.04.2014 21:49

W Grecji tradycyjnym daniem wielkanocnym jest kokoreci - barania wątroba upieczona w jelitach. Jest to potrawa spożywana tylko podczas Świąt Wielkanocnych. Podobno bardzo smaczna :)

Odpowiedzi (8)

borgia

Zadanych pytań: 89

13.04.2014 22:01

Kiedyś przez przypadek trafiłam na jednej z anglojęzycznych stronek na tartę z ryżem. Na słodko. Autor pisał, że to tradycyjny belgijski wypiek wielkanocny. Nawet odpisałam przepis aby zrobić - i to już 3 rok będzie. I wcale nie jestem pewna czy mi się uda...

Beata23

Zadanych pytań: 335

14.04.2014 09:08

nie, niestety nie znam

Ania84

Zadanych pytań: 67

14.04.2014 09:14

nie znam, nasze tradycyjne dania są najlepsze i skupiam się zawsze na nich :)

pestka

Zadanych pytań: 424

14.04.2014 11:01

W niektórych rejonach Niemiec tradycyjnie w Święta Wielkanocne podawany jest chleb orzechowy i biały ser uformowany w kształcie jajek

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

14.04.2014 11:24

dokładnych nazw nie znam, ale wiem, że we Włoszech na Wielkanocnym obiedzie musi być koniecznie agniello, czyli jagnięcina- sposób przygotowania różni się w zależności od regionu, potem deser Colomba di Pasqua albo Pastiera Napoletana, a na śniadanie babka serowa, którą podaje się z różnymi wędlinami (prosciutto crudo, prosciutto cotto, speck itp.) i jajkiem, śniadanie jednak nie jest tak celebrowane jak u nas, ważniejszy jest obiad i danie główne w gronie rodzinnym;

Janina

Zadanych pytań: 159

14.04.2014 12:05

Nie znam potarw innych, myślę że nasze tradycyjne są najlepsze tak jak i wigilijne;)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

15.04.2014 01:10

Nie mam potrzeby znania potraw ciast wielkanocnych innych krajów ponieważ kultywuję tradycję Polską.

anemon

Zadanych pytań: 163

15.04.2014 12:39

Znam tradycyjną babkę drożdżową "Kulicz", która jest pieczona na Wielkanoc w Rosji, Białorusi i Ukrainie. Jest przepyszna, jednak nie piekę jej na Święta, ale tak w ciągu roku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak