Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Granita

Zadanych pytań: 249

08.09.2014 14:38

Znacie jakiś wymyślny sposób przyrządzenia cappucino?Jutro goszczę prawdziwą wielbicielkę cappucino właśnie i chciałabym ją czymś ująć...

Najlepsze odpowiedzi (3)

anemon

Zadanych pytań: 163

08.09.2014 17:32

Myślę, że największą przyjemność swojemu gościowi zrobisz przygotowując je z kawy najwyższej jakości, bo to w końcu kawa jest najistotniejsza.

mysza75

Zadanych pytań: 96

08.09.2014 15:47

ja robię cappuciono z mlekiem spienionym, Musi być zimne mleko i o wysokiej zawartości tłuszczu. O wiele bardziensmakuje mi z mlekiem niż ze śmietaną

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

08.09.2014 21:35

Dobra kawa, bita śmietanka, starta czekolada na wierzch :)

Odpowiedzi (9)

Granita

Zadanych pytań: 249

08.09.2014 14:40

Zwykła śmietan odpada-zbyt "oklepana", ale może znacie jakiś sposób, by zrobić je warstwowo...

Klausia

Zadanych pytań: 251

08.09.2014 16:08

Cappucino to cappucino i żeby nim było trzeba się trzymać zasad i proporcji jego przygotowania. Inaczej przestanie być to po prostu cappucino. Można ewentualnie dodać jakiś syrop smakowy, cynamon, miód, kakao, posypki i zrobić jakiś wzorek na dobrze ubitej pianie mlecznej :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

08.09.2014 16:08

Zaparzam śweże zaparzone esspreso, 150 ml mleka,spieniacz do mleka, czekolada lub brązowy cukier ,ewentualnie kakao do posypania.

Helena63

Zadanych pytań: 14

08.09.2014 16:26

A może cappuccino w trochę innej wersji - ciasto.W Internecie jest dużo takich przepisów, ciasto jest przepyszne

pati100015

Zadanych pytań: 10

08.09.2014 17:28

żeby zrobić cappucino warstwowo bez użycia specjalnego spieniacza, użyj kostki lodu. Trzeba mleko, ok. 100 ml podgrzać do temperatury ok. 80 stopni, dodać cukier waniliowy do smaku, wrzucić 2-3 kostki i mieszać ok. minuty - najlepiej po podgrzaniu przelać do słoika. Osobno przygotować kawę z 2 łyżeczek i 60 ml wody. Następnie do szklanki, najlepiej wysokiej przelać mleko z utworzoną pianką i powolutku po łyżeczce kawę. Na koniec można posypać np startą czekoladą.

ada.la

Zadanych pytań: 39

08.09.2014 22:13

ja ubijam piankę z mleczka do kawy (kupuję w kartonikach) Ubijam za pomocą miksera z dodatkiem cukru i z ziarenkami rozpuszczalnej kawy.

Lidzia

Zadanych pytań: 21

09.09.2014 06:53

Proponuję moją kawę mokka http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2014/07/kawa-mokka.html

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

09.09.2014 08:30

spieniacza nie mam, używam pałki blendera

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

10.09.2014 00:11

Kup dobrą kawę, spień mleko blenderem z cukrem i kawą rozpuszczoną. Na wierzch daj startą czekoladę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak