Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MarianM

Zadanych pytań: 30

18.10.2014 16:40

Żona będzie piekła tort dla syna na 3 urodziny. Chce zrobić z masy cukrowej - jednak pamiętam jak rok temu miała problem z przygotowanie a dokładnie z rozwałkowaniem masy cukrowej. Czy możecie polecić jakaś stolnice i wałek ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

anemon

Zadanych pytań: 163

18.10.2014 19:52

Mata i wałek z silikonu.

Habibi

Zadanych pytań: 690

18.10.2014 17:15

jak dla mnie wygrywa tylko mata silikonowa - mam wielką i jestem z niej bardzo zadowolona (nic nie przywiera), a do tego przechowywanie to żaden kłopot, bo zwijam, wkładam do plastikowego etui i trzymam w szufladzie obok alu-folii, papieru do pieczenia, czy rękawa foliowego :) wałka używam tradycyjnego i też kłopotu mi nie sprawia

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

18.10.2014 20:00

też polecam matę silikonową i plastikowy wałek

Odpowiedzi (10)

Iwusia

Zadanych pytań: 242

18.10.2014 16:43

proponuję rozwałkować ma macie silikonowej i używać do tego plastikowego wałka.

2milutka

Zadanych pytań: 134

18.10.2014 20:10

mata i wałek z silikonu i po kłopocie!

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

18.10.2014 20:59

Wałek mam z silikonu, a wałkuję na kamiennym blacie kuchennym i wszystko jest ok.

BeataJ

Zadanych pytań: 103

18.10.2014 21:30

Polecam silikonową stolnicę i wałek, gdy go nie miałam na zwykłej stolnicy rozkładałam folię spożywcza iteż było ok (tylko trzeba uważać, aby się nie pozwijała by nie było zagnieceń na masie)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

18.10.2014 23:08

silikonowa jest najlepsza

erym

Zadanych pytań: 24

19.10.2014 00:08

dokladnie mata silikonowa, a walego to juz dowolnosc...

Konczi

Zadanych pytań: 632

19.10.2014 09:09

ja polecam wałkowanie w foli spożywczej osobiście tak rozwałkowywałam a na koniec podsypałam delikatnie mąką ziemniaczaną.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

19.10.2014 09:51

Ja wałkuję na macie silikonowej, silikonowym wałkiem.

paula191919

Zadanych pytań: 54

19.10.2014 09:58

Z tego co ja wiem , to nie powinno się podsypywać masy lukrowej mąką tylko CUKREM PUDREM , więc to też na pewno będzie zależało od tego.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

19.10.2014 12:25

Ja wałkuje tylko silikonowym wałkiem .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak