Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nalewki i alkohole- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

01.12.2010 16:00

Zostało mi ok. 3/4 szkl. czerwonego wina w butelce a nie wypiję dzisiaj ani jutro - jak najlepiej przechować żeby nie zwietrzało?

Odpowiedzi (7)

borgia

Zadanych pytań: 89

01.12.2010 16:04

Szczelnie zamknąć (są takie specjalne \"korki\" z gumową obręczą i schować do lodówki. Długo nie powinno jednak stać. Domyślam się, że będzie zużyte w celach kuchennych jednak. Do pojutrza nie powinno ucierpieć.

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

01.12.2010 16:07

albo może zamrożę?

elwal

Zadanych pytań: 610

01.12.2010 16:24

Ja przelewam do jak najmniejszego słoiczka i wstawiam do lodówki - wykorzystuję do risotto, bigosu, frutti di mare lub pieczeni czy gulaszu.

Justyna223

Zadanych pytań: 97

01.12.2010 16:44

najlepiej przelać do mniejszej butelki i szczelnie zamknąć w lodówce przechowa się nawet kilka dni

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

01.12.2010 17:10

Wlać do pojemniczka na lód i zamrozić w kostkach- a potem używać do potraw tyle ile trzeba .

Koper

Zadanych pytań: 146

01.12.2010 17:17

Ja resztki wina zamrażam w małych woreczkach i wykorzystuję do sosów itp

Koper

Zadanych pytań: 146

01.12.2010 17:17

Ja resztki wina zamrażam w małych woreczkach i wykorzystuję do sosów itp

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak