Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

polly66

Zadanych pytań: 68

25.11.2013 22:02

Zostało mi ok. pół kg surowego boczku. Macie jakieś fajne przepisy na obiad??? :) Proszę o linki;)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

25.11.2013 22:07

Pokrój w plastry ok 2 cm., posól i popieprz i nasmaruj to keczupem. Schłodzić 2 godz. Pózniej w garnku na 1 łyżce oleju przesmaż ten boczek z dwóch stron.Po przesmażeniu włóż resztę boczku do tego samego garnka, zalej syropem z puszki z brzoskwinią i dusić do miękkości.Nie dodawać wody, ani tłuszczu.Na koniec dodać owoce z puszki .Zagęścić mąką ziemniaczaną. Smacznego.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

25.11.2013 22:08

1 kg boczku zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Dodaj 1 szklankę mleka i łyżkę Vegety (uważać żeby nie przesolić!). To jest wersja podstawowa, a można dla urozmaicenia dodać pokrojoną natkę pietruszki, wyciśnięty czosnek - według gustu. Wszystko dobrze wyrobić, włożyć do wąskiej blaszki i piec w piekarniku 1 godzinę. Po ostudzeniu kroi się jak pasztet.U mnie w domu wszyscy to uwielbiają i znika w zastraszającym tempie.

polly66

Zadanych pytań: 68

25.11.2013 22:12

Oo z tym ketchupem i brzoskwiniami to mi szczęka opadła. Dzięki :D

Odpowiedzi (13)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

25.11.2013 22:13

bigos, kapuśniak, pierś zawijana z boczkiem, ziemniaki gotowane z wody lub puree podane z podsmażonymi plastrami gorącego boczku

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

25.11.2013 22:17

lubie plastry świeżego boczku smażone z cebulą,solą,pieprzem i zjem z chlebem lub ziemniakami tłuczonymi z maślanką..syte jedzenie na zimne dni

Niki22

Zadanych pytań: 46

25.11.2013 22:21

mmm ciekawe przepisy ja bym zrobiła udka kurczaka zawijane w boczku i do tego puree albo polędwiczkę wieprzową bądż inne mięso zawijane z boczkiem i korniszonem. :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

25.11.2013 22:33

ja zrobiłabym piersi z kurczaka zawijane w boczek

krysia50

Zadanych pytań: 4

25.11.2013 22:51

Pokroić boczek w cienkie plastry i zrobić chrust z boczku , usmazyć , można również panierować.

krysia50

Zadanych pytań: 4

25.11.2013 22:52

Zapomniałam- oprószyć plastry jakąś przyprawą np do wieprzowiny , odstawić na 1-2 godziny do lodówki.

bhb8

Zadanych pytań: 1

25.11.2013 22:53

boczek stosuję jako dodatek np. do pierogów, kopytek.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

25.11.2013 22:55

Pokrój w plastry, zamarynuj w ulubionych przyprawach i upiecz.

Gracer

Zadanych pytań: 124

25.11.2013 23:15

ziemniaki z boczkiem i szpinakiem super

monisia1977

Zadanych pytań: 15

26.11.2013 06:10

dokup pół kilo mintaja zmiel wszystko razem z boczkiem i zrób kotlety po kaszubsku dodaj jajko pieprz sól do smaku namoczoną bułkę i formuj kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak