Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

16.08.2013 23:29

Aby urozmaicić fileta robimy go czasem w różnych panierkach, np w płatkach kukurydzianych, orzechach. Znacie jeszcze jakieś oryginalny pomysł na panierkę?

Odpowiedzi (32)

Ewa104

Zadanych pytań: 328

17.08.2013 08:52

Ja dodaję czasami sezam lub utarty żółty ser.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

17.08.2013 08:59

ja robię w płatkach migdałowych i kukurydzianych lub w cieście o różnych smakach

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

17.08.2013 09:11

W ubiegłym roku jadłam w Mostarze bez panierki za to w przepysznej marynacie i dodatkowo polanej oliwą z ziołami. Pychotny był. teraz często tak robie

Habibi

Zadanych pytań: 690

17.08.2013 09:21

@Jadwiga/Jaga85 - jeśli chodzi o filet z kurczaka, to naszym letnim sposobem robię go w posiekanym surowym kalafiorze - polecam wypróbować :)) ---> http://www.doradcasmaku.pl/przepis/248136/poledwiczki-z-kurczaka-w-kalafiorowej-panierce.html

eagle

Zadanych pytań: 32

17.08.2013 09:29

siemię lniane i otręby owsiane też się sprawdzają

Alex_M

Zadanych pytań: 119

17.08.2013 09:30

pomysł z kalafiorem - bomba. u nas w domu piersi panieruje sie w krakersach, płatkach kukurydzianych, w sezamie z siemieniem lnianym, kiedys nawet robiłam w czipsach ;) fajnie smakuje jak przed obtoczeniem w bułce posmaruje się filety czerwonym pesto :) i upiecze:)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

17.08.2013 09:38

Świetnie sprawdzają się właśnie krakersy, wiórki kokosowe, sezam, siemię lniane, migdały albo otręby. Można też robić bardzo aromatyczne mięso panierując je w świeżych, posiekanych ziołach.

halina17

Zadanych pytań: 271

17.08.2013 09:51

Między innymi panieruję filety drobiowe w paniercre makowej , kaszy manny.

pierniczkowo

Zadanych pytań: 141

17.08.2013 09:57

Ja robię czasem panierkę z grzybów. Nadają się wszystkie rodzaje grzybów, muszą być jedynie suszone. Suszone grzyby miksujemy w blenderze. Następnie dodajemy je do bułki tartej. Kotlety obtaczamy w mące, jajku, a na koniec w bułce z grzybami. Panierka ta pasuje do różnych rodzajów mięs.

pierniczkowo

Zadanych pytań: 141

17.08.2013 09:59

Lub proponuję również zrobić panierkę z wędzonego boczku. Nadaje się do kotletów z białego mięsa (zarówno mielonych, jak i schabowych). Plastry wędzonego boczku należy drobniutko posiekać, podsmażyć na patelni, a następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Tak przygotowane drobinki boczku mieszamy z bułką tartą.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak