Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czyki

Zadanych pytań: 72

18.02.2014 17:18

Bardzo boję się surowe jajka dodawać do mas, czy tak spożywać. Czy macie sprawdzone sposoby, aby nie nabawić się salmonelli ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

18.02.2014 17:21

Zalewamy wrzątkiem na 10-15 sekund i jajko można śmiało jeść surowe :)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

18.02.2014 17:28

Też mam obawy i dlatego nie robię deserów ani mas do ciasta z surowymi jajkami.

Renata9

Zadanych pytań: 329

18.02.2014 17:31

ja dodaję surowe tylko i wyłącznie swojskie od sprawdzonej gospodyni, takich sklepowych nigdy

Odpowiedzi (19)

Konczi

Zadanych pytań: 632

18.02.2014 17:21

nie ufam jajku ... nie dodaję nigdzie surowego ...

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

18.02.2014 17:21

ja robię jedynie masę z żółtek surowym, ubijanych na parze... ale raczej nie obawiam się niczego :)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

18.02.2014 17:22

ja również zalewam wrzątkiem i dodaje do mas

mirecka12

Zadanych pytań: 66

18.02.2014 17:22

szczerze sama mam obawy co do surowych jajek, ale podobno sparzenie ich pomaga

idealme

Zadanych pytań: 62

18.02.2014 17:26

też się trochę obawiam, dlatego staram się nigdy nie jeść surowego,

Czyki

Zadanych pytań: 72

18.02.2014 17:27

A ja myślałam, że to moje jakieś urojenia i jestem sama :) :)

Lidzia

Zadanych pytań: 21

18.02.2014 17:31

Bez obawy, wystarczy sparzyć.

gosia56

Zadanych pytań: 466

18.02.2014 17:35

mimo ze mam swoje jajka nie dodaję do masy surowych jajek

brioszka

Zadanych pytań: 26

18.02.2014 17:40

sparzyć i będzie ok :)

rybka

Zadanych pytań: 92

18.02.2014 17:43

Najlepiej kupować jajka od gospodarza ze wsi, a jak nie ma takiej możliwości to włóż jajka do wrzątku na kilkanaście sekund.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak