Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

izapozdro

Zadanych pytań: 232

09.10.2014 11:38

Bigos wyszedł mi zbyt pikantny. Macie pomysł co zrobić, aby go trochę "odpikantnić"?

Odpowiedzi (27)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

09.10.2014 20:50

Dogotuj trochę kapusty,a smak się na pewno zmieni.

Gracer

Zadanych pytań: 124

09.10.2014 23:08

też jestem za dołożeniem kapusty

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

09.10.2014 23:31

Najlepiej dodać kapusty!

Habibi

Zadanych pytań: 690

10.10.2014 10:58

Ogólnie rzecz ujmując cukier neutralizuje ostrość potraw, ale wiadomo, że przy bigosie trzeba ostrożnie. Ja bym ze trzy razy podgrzała i ochłodziła (spróbuj może na małej porcji tak zrobić), bo ogrzewanie też może wiele zmienić. Najlepiej robi na bigos mróz, po kilkakrotnym przemrożeniu jest najsmaczniejszy. Ale zazwyczaj nie ma tyle miejsca w zamrażarce, a i do zimy daleko ;) Można dogotować kiszonej lub słodkiej kapusty bez przypraw i połączyć. Sam dodatek wody raczej nie da nic, poza rozrzedzeniem.

Adam/ZUB3R

Zadanych pytań: 189

10.10.2014 19:21

również dodałbym kapusty

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

11.10.2014 14:52

Możesz dodać trochę słodkiej kapusty, suszonych śliwek albo miodu. Gdy bigos podlejesz odrobiną czerwonego wina i kilka razy zagrzejesz i ochłodzisz, również powinien trochę złagodnieć.

wyattearp

Zadanych pytań: 102

12.10.2014 12:28

albo dodać kapustę albo podsmażyć mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak