Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

izapozdro

Zadanych pytań: 232

12.09.2014 17:49

Chcę ukisić kapustę, macie jakiś sprawdzony przepis?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

12.09.2014 18:36

kisiłam z jabłkiem startym na tarce jarzynowej i marchewką była pyszna polecam do tego dodawałam sól kamienną i koper ziarenka do smaku a kiszę w garnku nierdzewnym bo kamiennego nie posiadam

Wacław

Zadanych pytań: 1269

12.09.2014 18:41

mam przepis w swojej księdze, zapraszam,zasada jest prosta 1 łyżka soli na 1 kg kapusty szatkowanej

Motorek

Zadanych pytań: 1446

13.09.2014 11:58

na 5 kg kapusty ja daję 5 łyżek soli

Odpowiedzi (17)

Renata9

Zadanych pytań: 329

12.09.2014 18:09

moja mama zawsze kisi w kamiennym dużym garnku: kapusta, marchew, jabłka pokrojone na ćwiartki, kminek + sól, a dopiero potem przekłada do słoików

Helena63

Zadanych pytań: 14

12.09.2014 18:13

tez jestem ciekawa nowych pomysłów.z jabłkiem nigdy nie robiłam wiec chętnie wypróbuję

izapozdro

Zadanych pytań: 232

12.09.2014 18:32

ja dziś zrobię prosto w słoiki z solą, marchwią i kminkiem, ale oczywiście czekam na wasze pomysły

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

12.09.2014 18:38

radziłabym ukisić ją najpierw w jakimś większym naczyniu a potem przełożyć do słoików bo jak ona fermentuje to trzeba ją ugniatać co jakiś czas , osobiście ugniatałam raz dziennie i robiłam w niej dziury aby odeszły gazy które się wytwarzają podczas fermentacji czyli kiszenia

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

12.09.2014 19:00

kisze z jabłkami lub papryka czerwona

pestka

Zadanych pytań: 424

12.09.2014 19:27

najczęściej kiszę z marchewką i kminkiem w beczce, a potem przekładam do słoikow

mysza75

Zadanych pytań: 96

12.09.2014 19:39

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/300637/kiszona-kapusta.html ja kiszę tak

adelajda

Zadanych pytań: 234

12.09.2014 19:50

Przepis na kapustę jest naprawdę prosty mam w księdze :))

irenka

Zadanych pytań: 888

12.09.2014 19:51

niestety ja nie kiszę kapusty

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

12.09.2014 20:01

Mam przepis na kapustę kiszoną w mojej księdze przepisów. Po ukiszeniu jej w naczyniach z dodatkiem marchwi, liścia laurowego, wkładam ją do słoików litrowych, pod zakrętkę daję worek foliowy i zakręcam.Polecam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak