Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Malinka

Zadanych pytań: 302

08.11.2014 13:20

Chce upiec drożdżówki z truskawkami, tyle tylko, że są zamrożone. Czy powinnam je rozmrozić przed wykorzystaniem, czy mogą być takie zamrożone?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Lis

Zadanych pytań: 56

08.11.2014 14:24

zawsze prze dodaniem do jakiegoś ciasta (po za jogurtowym) owoce rozmrażam..... chyba boję się, że jak będą zamrożone może wyjść zakalec....

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

08.11.2014 15:26

ja bym rozmroziła i odsączyła, uważam podobnie jak Mniam, że mogą puścić za dużo soku

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

08.11.2014 15:36

rozmroziłabym bo ciasto drożdżowe nie lubi zimnych składników

Odpowiedzi (31)

gosia56

Zadanych pytań: 466

08.11.2014 13:30

Dobre pytanie bo nigdy nie piekłam drożdzówki z zamrozonymi truskawkami takie mrożone robię tylko z galaretką.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

08.11.2014 13:33

opinie krążyły różne ,jaz słyszałam że można dać zamrozone a raz że trzeba je wyłożyć aby doszły do siebie. Ja jeszcze z mrożonymi nie robiłam , truskawki po prostu wyjmij i za godzinę będą dobre .

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

08.11.2014 14:04

Mi rzadko udają się ciasta z mrożonymi owocami, takie owoce używam najczęściej tylko do kremów lub galaretki. Też jestem ciekawa odpowiedzi

Malinka

Zadanych pytań: 302

08.11.2014 14:06

To póki co, nie mam zdecydowanej odpowiedzi... :) Czekam na dalsze sugestie :)

paula191919

Zadanych pytań: 54

08.11.2014 14:26

Ja radzilabym rozmrozić, z własnego doświadczenia.

dodi

Zadanych pytań: 256

08.11.2014 14:34

myślę, że lepiej rozmrozić

Mniam

Zadanych pytań: 87

08.11.2014 15:11

Ja bym rozmroziła i odsączyła nadmiar soku. Takie zmrożone puszczą sporo soku.

kasia.s

Zadanych pytań: 4

08.11.2014 15:47

Jakiś czas temu robiłam zapleśniaka z zamrożonymi truskawkami i jagodami... to był błąd. Z własnego doświadczenia radziłabym rozmrozić i odsączyć choć trochę soku...

Konczi

Zadanych pytań: 632

08.11.2014 15:55

nigdy nie dodawałam zamrożonych truskawek jagody dałam i wyszedł mi zakalec ale nie wiem czy to od mrożonych jagód ;)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

08.11.2014 16:13

jak piekę drożdżówkę ze śliwkami (ciasto ) to kładę na nią mrożone owoce i nic się nie dzieje myślę że jak położysz zamrożone to nic się nie stanie :) a jak nie wypróbujesz to nie będziesz wiedzieć :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak